Σάββατο, 20/04/2024 | 03:07

Επιβεβαιωμένο από την φιλοζωική! Πρέβεζα : Νεκρό το αδέσποτο, ο “Οδυσσέας”

1025 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/05/2020, 2:35 μμ | 0 σχόλια

 

Από το Διαδίκτυο, συγκεκριμένα από την Δώρα Τσάτση επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι όντως ο “Οδυσσέας” είναι νεκρός! Υπήρχε μια άντονη ανησυχία και χθες και σήμερα από κόσμο που επικοινωνούσε μαζί μας και ρωτούσε και για τον “Οδυσσέα” και για τα άλλα αδέσποτα, θέταμε ερωτήματα, δεν παίρναμε απαντήσεις, συλλέγαμε πληροφορίες και η Δώρα με κείμενο της επιβεβαιώνει τον θάνατο του τετράποδου!

Όλοι γνωρίζετε όσα ζούμε το τελευταίο διάστημα αφού το μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν τα σκυλιά της Κυανης ακτής.
Αυτός και ο αδερφός του ο παρκ που ήταν ελεύθερα μετα από τις καταγγελιες για επιθεσεις καναμε προσπαθειες να τα πιάσουμε και να μεταφερθούν σε ασφαλη χώρο. Τα καταφέραμε μετά από μεγάλη προσπάθεια, ο παρκ πήγε σε φιλοξενία και ο Οδυσσέας στο κάστρο από όπου και το έσκασε.
Έμεινε μόνος του πια και για αρκετές μέρες δεν υπήρξε άλλο περιστατικό μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. Ένα από τα αδέρφια του που ζούσε στο κάστρο βρέθηκε έξω, βγήκε μόνος του μετά από τόσο καιρό; Κάποιος τον έβγαλε; Άγνωστο..
Νέα επίθεση σε συμπολίτισσα μας με σοβαρό τραυματισμό και πάλι από τα δυο σκυλιά όπως καταγγέλει. Την επόμενη ημέρα και πάλι προσπάθεια να τα πιάσουμε και μετά από 6 ώρες τα καταφέραμε. Εγώ η Martha Bakaκαι ο Σπιρτος.
Από τον Δημο επέμεναν τα σκυλιά να πάνε στο καταφύγιο. Αντιδράσαμε πρώτον γιατί ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι στο παρελθόν έχουν φύγει σκυλιά από εκεί γιατί τα κλουβιά δεν είναι ασφαλη και γιατί οι συνθήκες δεν έχουν βελτιωθεί ώστε να ζουνε τα ζώα όπως πρέπει εκεί.
Σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο τα σκυλιά τα πήρα στο σπίτι μου για 14 ημερες όπου υπάρχει απόλυτα ασφαλές κλουβί.
Επειδή δάγκωσαν ο νόμος ορίζει να τα παρακολουθεί κτηνίατρος ως λυσσυποπτα για αυτο το διάστημα των 14 ημερών και μετά θα ψάχναμε λύση για το που θα πάνε.
Πέμπτη 14/3 τα φέραμε και ήρθε ο Κ. Ρωσσος που έχει σύμβαση με τον δημο να τα δει.
Την επόμενη ημέρα τα δυο τους μαζί ήταν καλά απλά στεναχωρημενα, λογικό αφού ήταν σε άγνωστο περιβάλλον και σε ένα κλουβί, ήρθε να τα δει ο φίλος τους ο Σπιρτος με τη Μαρθα για να δούνε και αυτά γνωστά πρόσωπα να νιώσουν καλύτερα.
Σάββατο μεσημέρι και ο Οδυσσέας δεν φαίνεται καλά, ξαπλωμένος και δεν θέλει να σηκωθεί. Τον μεταφέρουμε αμέσως στον κτηνίατρο μη μπορώντας να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Φοβηθήκαμε για συστροφη στομάχου οποτε και έγιναν ακτινογραφίες, δεν ήταν αυτό..Στις ακτινογραφίες όμως φάνηκαν βολίδες, αυτό για όσους απορούν γιατί ένα σκυλί μπορεί να δαγκώσει, ήταν και πυροβολημένος στα πόδια μάλλον από αεροβόλο χωρίς να ξέρουμε από ποτε
Τα πρώτα αποτελέσματα από τις αιματολογικές εξετάσεις καθόλου καλά, υποψία για δηλητήριο που δεν τον σκότωσε αλλά έκανε ζημιά οποτε και πήρε αγωγή και για αυτό προληπτικά. Έμεινε με Όρο για νοσηλεία ως την Κυριακή.
Κυριακή μεσημέρι χτυπάει το τηλέφωνο και ακούω από τον Νίκο: ” Δωρα το σκυλί πέθανε.
Χθες έγινε νεκροτομή. Εσωτερική αιμοραγια από ποντικοφάρμακο που έφαγε κάποιες μέρες πριν τον πιάσουμε.
Λόγω των αγωγών προς τον Δημο από τους ανθρώπους που δέχτηκαν επιθέσεις και επειδή εμπλέκονται πολλά θέματα ιατρικά δεν μπορούσα να ενημερώσω δημόσια πριν το πόρισμα της νεκροτομής.
Πάνω που είπαμε όλα τελείωσαν και θα παλέψουμε για εσένα,να υιοθετηθείς και να βγαίνεις βόλτα με λουράκι κάποιοι άλλοι είχαν αλλά σχέδια.
Μας πρόλαβαν Οδυσσέα, δεν προλάβαμε.
Όσοι σε αγάπησαν ρωτάνε για εσένα κάθε μέρα και εγώ πρέπει να πω ότι χθες σε θάψαμε κάπου στην Κυανη Ακτή.
Εκεί που έζησες την σύντομη ζωή σου.
Προσπάθησαν μια φορά να σε σκοτώσουν δεν τα κατάφεραν, έφαγε η Στέλλα τη φόλα.
Τώρα τα κατάφεραν, τώρα που πιστέψαμε ότι γλυτωσες από όλα.
Δεν σου άξιζε αυτό το τέλος φίλε.
Εγώ θα σε θυμάμαι να κουνάς την ουρα σου κάθε πρωί στους ψαράδες και να κοιτάς από απόσταση.
Αντίο και συγνώμη που δεν πρόλαβα να κάνω ότι σου υποσχέθηκα.

 — μαζί με Martha Baka και Nikolos Konstantinos

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα