Παρασκευή, 24/09/2021 | 08:35

Ελλείψη τελικών αποφάσεων-Χρήσιμη συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με τον πρόεδρο των καταστημάτων Υ.Ε.

210 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/05/2020, 2:25 μμ | 0 σχόλια

 

Τελικές αποφάσεις δεν υπάρχουν καθώς υπάρχει συντονισμένο πλαίσιο επεξεργασίας ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, σε εθνικό επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι οι δήμαρχοι της χώρας και δη των τουριστικών επιχειρήσεων επεξεργάζονται και διάφορα τρικ, προς όφελος των Καταστηματαρχών εστίασης και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος συνολικά κι αυτό είναι ασφαλώς στα συν τους. Το ότι υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο και τον Πρόεδρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής μς κ. Σπύρο Κόκκαλη και συζητήθηκαν ζητήματα που καίνε τον κλάδο για την επόμενη ημέρα, είναι ασφαλώς θετικό γεγονός. Οι τελικές αποφάσεις όμως και οι οδηγίες που θα δουν από την κυβέρνηση,  είναι αυτές που θα διαμορφώσουν το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η συνάντηση πάντως ήταν χρήσιμη σε κάθε περίπτωση.

Ακολουθεί το Δελτίο τύπου του Δήμου Πρέβεζας

 

Αυτοψία στους υπάρχοντες αδειοδοτημένους χώρους τραπεζοκαθισμάτων εστίασης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 6 Μαΐου από το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εστιατόρων  και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Σπύρο Κόκκαλη.

Η επί τόπου αυτή συνάντηση των δύο πλευρών, αποτέλεσε μία πρώτη προσέγγιση του σταδιακού πλάνου ορθής και νόμιμης  χρήσης των τραπεζοκαθισμάτων το οποίο και  θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου , όπου και θα επαναλειτουργήσουν όλες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις αλλά και αναμένοντας τις τελικές συναποφάσεις όλων των λεπτομερειών μεταξύ της κυβερνήσεως των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ (από την πλευρά των Δήμων) σε συνέχεια της ειδικής τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κοινή αρχική θέση και συμφωνία,  τόσο του Δημάρχου Πρέβεζας όσο και του Προέδρου του Συλλόγου, αποτελεί η καλά οργανωμένη και σωστά σχεδιασμένη εφαρμογή των υποχρεωτικών μέτρων κατά γράμμα, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας του «Μένουμε Ασφαλείς» καθώς  και η δίκαια και ισομερής δυνατότητα ανάπτυξης στις επιχειρήσεις.

 

Μία συντονισμένη και καλή εικόνα τήρησης των μέτρων ασφαλείας εκτός από ένδειξη ευθύνης του Δήμου και επαγγελματισμού των επιχειρήσεων προς τους Δημότες, αποτελεί και την καλύτερη διαφήμιση για το Δήμο μας λίγο πριν την εκκίνηση της τόσο αναμενόμενης αλλά μειωμένης κατά το ήμισυ πλέον τουριστικής περιόδου λόγω της πανδημίας.

 Όλες οι αναλύσεις σήμερα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι επισκέπτες πλέον εκτός από την ομορφιά, τις  καλές υπηρεσίες φιλοξενίας και το προσιτό κόστος, θα αποζητούν πλέον  πρωτίστως την ασφάλεια και την καλή οργάνωση αντίστοιχα είτε από τις δημοτικές αρχές των τουριστικών περιοχών είτε τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Επίσης πολύ σημαντικό  και πρωταρχικό στοιχείο, αποτελεί η όποια επέκταση να μην ξεπερνά τα όρια της άνετης και ασφαλούς προσβασιμότητας και κίνησης τόσο των Δημοτών όσο και των επισκεπτών – τουριστών.

Σε κάθε περίπτωση, σε συνέχεια αυτής της πρώτης αυτοψίας θα υπάρξουν από την πλευρά του Δήμου πάντα σε συνεργασία με τον κλάδο της εστίασης και νέες πιο λεπτομερείς συναντήσεις συνεργασίας προ του τελικού οριστικού σχεδίου για την επανεκκίνηση την 1η Ιουνίου .

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα