Παρασκευή, 19/04/2024 | 18:24

Δεν κόλλησαν Deliveraδες, Φούρναροι, Φαρμακοποιοί και άλλες ιστορίες… του Σπύρου Πλέουρα

791 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/05/2020, 11:52 πμ | 0 σχόλια

 

Βρισκόμαστε στην περίοδο σταδιακής άρσης μέτρων αποφυγής διάδοσης και προστασίας από τον Κορονοϊό και σταδιακά επιστρέφουμε σε μια νέα κανονικότητα ή όποια κανονικότητα θα είναι αυτή που… τέλος πάντων, μας περιμένει.

Τα ερωτήματα που πέφτουν είναι βροχή: Γιατί δεν κόλλησαν οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ που όλο αυτό το διάστημα εργάζονταν και ήρθαν σε επαφή με τόσο κόσμο; Γιατί δεν κόλλησαν άλλοι επαγγελματίες που δούλευαν κανονικά (Ενώ άλλες επιχειρήσεις είχαν κλείσει) σε φούρνους, σε delivery, σε φαρμακεία κλπ;

Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που βγαίνουν από τα χείλη Ελεύθερων επαγγελματιών και στην περιοχή μας και πιθανότατα ανά τη χώρα! Ήταν υπερβολικά τα μέτρα;  Κατά την ταπεινή μου άποψη σε καμία περίπτωση. Έτσι έπρεπε να δράσει το επίσημο κράτος έτσι και οι πολίτες αποσπώντας μάλιστα για αυτές τις υποδειγματικές συμπεριφορές τα εύσημα από πολλές χώρες του κόσμου!

Μήπως όλο αυτό το διάστημα οι επαγγελματίες που εργάζονταν ήταν υπέρ το δέον προσεκτικοί (και έπραξαν άριστα) και αποφεύχθηκε η μετάδοση και εξάπλωση του ιού; Μια απλή ερώτηση υποβάλλω και τίποτα περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση θα κάνω μια σύγκριση με τη χώρα που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγαπώ, τη Σουηδία. Η Σουηδία λοιπόν πέρα από τις συστάσεις για αποστάσεις ασφαλείας και κάποιες οδηγίες δεν έκλεισε επιχειρήσεις, δεν απαγόρευσε την κυκλοφορία κλπ. Η Σουηδία είναι μια χώρα που έχει τον ίδιο περίπου πληθυσμό με την Ελλάδα και είναι πιο αραιοκατοικημένη όμως  από τον Κορονοϊό μετρά περισσότερους από 3 χιλιάδες νεκρούς, ενώ η Ελλάδα κοντά στους 150. Και φυσικά η Σουηδία έχει και περισσότερα κρούσματα.

Φίλος μου γιατρός διατυπώνει την άποψη ότι στην Ελλάδα απλώς περιορίστηκε η εξάπλωση του ιού και δεν αφέθηκε η καμπύλη να εξελιχθεί, προβλέποντας ότι … νεκροί θα έρθουν αργότερα σε ενδχόμενο νέο κύμα και αμφιβάλλει ότι η μη ανοσία στον ιό θα έχει θετικό πρόσημο για τους πολίτες μας.

Ο Καθένας και η Καθεμιά αν μπορείτε ας βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Σε κάθε περίπτωση Εύχομαι σε όλους και σε όλες σας, Υγεία τύχη, πολλές χαρούμενες και ευτυχισμένες στιγμές!

 

Σπύρος Πλέουρας  

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα