Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:23

Δήμος Πρέβεζας-“Ανάπτυξη Τώρα” για τον τουρισμό : «Η Ισχύς εν τη ενώσει»

458 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/05/2020, 4:27 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ο τουρισμός αποτελεί αναμφίβολα τη βαριά μας βιομηχανία και από εκεί που είχε τυποποιηθεί η έκφραση σε παλιότερες δεκαετίες ότι «Οι Έλληνες είναι τα γκαρσόνια της Ευρώπης» αυτό άλλαξε εντελώς στην πορεία από την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών των ασχολούμενων με τον κλάδο του τουρισμού επιχειρήσεων. Όλο αυτό το διάστημα η ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη Πρέβεζας «Ανάπτυξη Τώρα» συναντήθηκε και συνομίλησε με ανθρώπους του τουρισμού. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Νίτσας είχε μια σειρά επαφών και συζητήσεων  διαδοχικά με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κώστα  Ανατολιωτάκη, με τον πρόεδρο των ενοικιαζόμενων καταλυμάτων Δημήτρη Ντούσια, με τον πρόεδρο της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πολύκαρπο Χαλκίδη, με τον πρόεδρο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Σπύρο Κόκκαλη, με τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.  Είναι αναγκαίο να διατεθούν πόροι για την προβολή της περιοχής με έντονη στροφή προς τον εσωτερικό τουρισμό αναφορικά με τον Δήμο Πρέβεζας, ενώ οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό μας εκδήλωσαν και το ενδιαφέρον πολιτών από τα Βαλκάνια. Ο δήμος Πρέβεζας μπορεί και πρέπει να διαθέσει κονδύλια για προβολή, σποτ, κ.λ.π  τα οποία είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουν σημαντικά στην τουριστική προβολή του τόπου μας και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Επιβάλλεται για αυτή την «ευαίσθητη» περίοδο της υγειονομικής κρίσης που μετατρέπεται σε οικονομική κρίση, να δράσουμε ενωμένοι για να πετύχουμε, για να «σώσουμε» ότι μπορεί να σωθεί και να μην αφήσουμε στην τύχη του τον τουριστικό κλάδο. Αποσπασματικές κινήσεις, ή κομματικές, πολιτικές ή αγκυλώσεις θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον ίδιο μας τον τόπο.

Με ευχάριστη έκπληξη είδαμε προτάσεις από την δημοτική παράταξη «Στροφή στο μέλλον» και τολμούμε να πούμε ότι υιοθετούμε  σχεδόν στο σύνολο τους, τις προτάσεις της παράταξης του κ. Φονταρά που βέβαια οι περισσότερες  ήδη αποτελούν και δικές μας προτάσεις. 

Θα πρέπει να αντιληφθούμε άπαντες ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε ζητήματα που άπτονται του τουρισμού στο δήμο Πρέβεζας. Δεν υπάρχουν χώροι, χρόνοι και πολυτέλεια για μικροπολιτικές ή άλλες καταστάσεις, «πληγωμένος» από τέτοιες καταστάσεις θα βγει μόνο ο τόπος μας και είμαστε βέβαιοι ότι κανείς μας δεν το επιθυμεί αυτό.

Από την πλευρά μας προτείνουμε άμεσα την σύγκληση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με μοναδικό θέμα τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ.  Μια συνάντηση όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με τους εκπροσώπους συλλόγων  ασχολούμενων με τον τουρισμό, για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τη στρατηγική που θα χαραχθεί  γι’ αυτή την τουριστική χρονιά που είναι βεβαίως ιδιαίτερη. Να θέσουμε ενιαίους στόχους, ενιαίες δράσεις,  «Η Ισχύς εν τη ενώσει» για την τουριστική προβολή και τουριστική κίνηση του δήμου Πρέβεζας είναι επιβεβλημένη αυτή την κρίσιμη περίοδο!

( θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην ΟΑΣΗ ώστε να παραβρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι)

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα”

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΕΒΕΖΑ  11/05/2020 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα