Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:09

Δήλωση του Θανάση Καββαδά για τη σταδιακή άρση των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας κορονοϊού

506 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/05/2020, 2:27 μμ | 0 σχόλια

 

 

 «Η επιστημονική αξία των ειδικών μας, η αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης και, κυρίως, η ατομική υπευθυνότητα που επέδειξαν οι πολίτες αυτής της χώρας τους τελευταίους δύο μήνες, ανέδειξε την Ελλάδα σε παγκόσμιο πρότυπο στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού. 

Ειδικά το νησί μας, η Λευκάδα, όχι μόνο έμεινε αλώβητη από την επιδημία, αλλά μπορεί τώρα να κοιτάει μπροστά και να προσβλέπει σε μια οικονομικά αποδοτική τουριστική περίοδο, καθώς είναι ο μοναδικός νησιωτικός προορισμός με οδική πρόσβαση στην Δυτική Ελλάδα.

Είναι όμως σαφές ότι οφείλουμε να ακούμε τους ειδικούς επιστήμονες, όπως κάναμε και  όλο το προηγούμενο διάστημα, καταφέρνοντας να περιορίσουμε την έκταση της πανδημίας στη χώρα μας.  Αντιλαμβάνομαι την κόπωση που υπάρχει, κάναμε όλοι υπομονή, δείξαμε αυτοπειθαρχία και ευθύνη. Θα χρειαστεί λίγες ακόμα εβδομάδες, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των μετακινήσεων και το άνοιγμα των ξενοδοχείων και της εστίασης, για να μπούμε στην τελική ευθεία της επιστροφής στην κανονικότητα. Και θα το κάνουμε με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Οφείλω να επισημάνω ότι η άριστη υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί μας οφείλεται σε όλους τους πολίτες που επέδειξαν υπευθυνότητα και σύνεση αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, αλλά και τη Δημοτική Αστυνομία που ήλεγχαν, νύχτα και μέρα, την πρόσβαση και τις μετακινήσεις στη Λευκάδα. 

Ο κορονοϊός περιορίστηκε αλλά δε νικήθηκε οριστικά. Παραμονεύει για να αξιοποιήσει κάθε λάθος που θα κάνουμε, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία και για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Για αυτό και όλα τα βήματα που θα κάνουμε στο μέλλον πρέπει να γίνουν ακούγοντας τους ειδικούς και μόνον, και  πρέπει να είναι προσεκτικά ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα στο νησί μας.

Μένουμε ασφαλείς.»

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα