Σάββατο, 25/09/2021 | 05:08

Από την Δευτέρα ανοίγουν οι Διαπεριφερειακές μετακινήσεις

230 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/05/2020, 1:43 μμ | 0 σχόλια

 

Από τα  Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ 

και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα 

στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»

και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη, 

Γιώργο Ευγενίδη και Μάιρα Μπάρμπα

 

Για τον τουρισμό

Θα υπάρξουν ανακοινώσεις στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Σκοπός είναι να συνδιαμορφωθεί ένα συνεκτικό πακέτο, ένα πλαίσιο, που θα έχει τρεις πυλώνες: την απασχόληση, την φορολογία και  την ρευστότητα. Θα αφορά και τον εσωτερικό τουρισμό και τον εξωτερικό. Πηγαίνουμε σταδιακά.

Τώρα βγαίνουμε από την υγειονομική κρίση και ελπίζουμε να μην έχουμε πισωγύρισμα. Τώρα ανοίγουν σιγά-σιγά οι μεταφορές, από τη Δευτέρα θα ανοίξουν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Επομένως, βήμα-βήμα, θα φτάσουμε κάποια στιγμή, στα μέσα Ιουνίου και τότε θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρο τι θα συμβεί στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες, από την 1η Ιουλίου. Δουλεύουμε ώστε τα υγειονομικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα να πείσουν όλους τους ταξιδιώτες ότι η μετακίνησή τους θα είναι ασφαλής, για να μη διστάζουν να μετακινηθούν και ταυτόχρονα οι επαγγελματίες του τουρισμού να ξέρουν ότι τους συμφέρει να ανοίξουν.

Περίπου τα 10 από τα 30 εκατομμύρια επισκέπτες έρχονται στην Ελλάδα οδικώς. Άρα, είναι πολύ σημαντικές και οι οδικές μεταφορές, όχι μόνο οι αερομεταφορές. Συζητάμε με χώρες, όχι μόνο της Ε.Ε. γειτονικές, αλλά και άλλες για το ενδεχόμενο διμερών συμφωνιών. Είναι προς το συμφέρον όλων να μην υπάρχει κατακερματισμός στην Ε.Ε. και γι’ αυτό, το πλαίσιο των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που βγήκε τις προηγούμενες ημέρες, είναι πολύ θετικό. Ευνοεί τη χώρα μας η ύπαρξη της αρχής της μη διάκρισης. Δηλαδή, στην ουσία θα εξετάζει κανείς ποια είναι τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της χώρας που επισκέπτεται. Και η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σε ό,τι αφορά τις χώρες εκτός Ε.Ε. εξετάζουμε συμφωνίες που θα είναι ασφαλείς για όλους τους ταξιδιώτες και για τη χώρα μας.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Από την αρχή μέχρι και σήμερα δείξαμε πρωτοφανή ατομική υπευθυνότητα και συλλογική ωριμότητα. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα και θα ξεπεράσουμε τελικά την κρίση ενωμένοι, με συναίσθημα ευθύνης. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα