Παρασκευή, 19/04/2024 | 21:35

Αγαπητοί Νικολάδες, οκ “Μείναμε Σπίτι” τώρα σε τι συνθήκες βγαίνουμε; – Του Σπύρου Πλέουρα

638 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/05/2020, 11:24 μμ | 0 σχόλια

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται, ότι “φάγαμε το γάιδαρο” και είμαστε στην ουρά, δηλαδή τελειώνουμε με τους περιορισμούς, τα μέτρα, έστω σταδιακά και μακρόσυρτα.

Οι πιο… Πιπεράτοι, ισχυρίζονται ότι ακολουθεί κάτι άλλο που κρέμεται από το γάιδαρο και όχι η ουρά.

Σε κάθε περίπτωση είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ακράδαντα “ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό”. Θέλω να πιστεύω ότι και σε κεντρικό επίπεδο με συντονισμένη προσπάθεια παρά τις αρχικές δυσκολίες που είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν, το πράγμα θα… ρολάρει στη συνέχεια για να το γράψω και λίγο…. λαϊκά και σε τοπικό επίπεδο με την αποφυγή λαθών και συντονισμένη προσπάθεια, σε πολλά ζητήματα θα δοθούν λύσεις.

Ζητούμενο είναι η πολιτική βούληση και οι κατευθυντήριες γραμμές. Αν υπάρχει πλάνο, σχέδιο, προγραμματισμός, όλα θα μπουν σε μια σειρά σε κεντρικό επίπεδο, επαναλαμβάνω μέσα σε αντιξοότητες που αρχικά είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους. Πρέπει να αρχίσει σε κεντρικό επίπεδο να πάρει μπρος η “επιχειρηματική μηχανή” γιατί αξυπακούεται ότι από κάποιο σημείο και μετά, δεν μπορεί να ζουν οι επαγγελματίες με… επιδόματα και δεν θα αντέξει και το κράτος! Σε ότι αφορά την αυστηροποίηση των μέτρων, παρά τα όσα του ρίχνουν στο διαδίκτυο, κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Νίκος Χαρδαλιάς, πέτυχε! την προσωπική μου άποψη εκφράζω και τίποτα περισσότερο, ορισμένοι μπορεί και να διαφωνείτε!

Και είναι σίγουρο ότι για κάποιο ακόμα χρονικό διάστημα, ελπίζω να μην είναι πολύ μεγάλο, η πολιτική προστασία θα είναι σε εγρήγορση και ο Νίκος Χαρδαλιάς το ίδιο.

Μέχρι να έρθει η στιγμή να δούμε ελεύθερα στο γήπεδο την αγαπημένη μας ΑΕΚ!

Πάμε τώρα στα του Δήμου Πρέβεζας, ούτε για τον Δήμο Πρέβεζας, ούτε για κανέναν δήμο της χώρας είναι εύκολα τα πράγματα, μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης και ότι αφήνει αυτή πίσω της, φεύγοντας, αν φεύγει δηλαδή για τα καλά και δε δούμε τον “εφιάλτη” να επιστρέφει.

Ο δήμος Πρέβεζας καλείται σε τοπικό επίπεδο να λύσει ζητήματα καθημερινότητας και δε ζητάμε δα να λύσει και τον… γόρδιο δεσμό, είναι ζητήματα που λύνονται, όπως αίφνης τα ζητήματα καθαρισμών περιοχών. Για να μην είμαι άδικος έχει ξεκινήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα δράσεων.

Αυτό που δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα είναι ο προσανατολισμός στον κλάδο του τουρισμού  και επειδή ο χρόνος δεν είναι αρκετός και ακόμα δεν ξέρουμε τι είδους τουρισμό θα έχουμε φέτος, ας μεριμνήσει τουλάχιστον ο δήμος για τα στοιχειώδη, για τα βασικά στο τουριστικό κομμάτι!  Επιτέλους να πάψει η αρχαία Νικόπολη να είναι στα μαύρα τα σκοτάδια και να φωταγωγημένη σεπολλά σημεία της!  Ενσαρκώνει παγκόσμια ιστορία. Δηλαδή δεν γίνεται να μην υπάρχουν σε εμφανή μέσα σε τζάμι, Χάρτες της Πρέβεζας που να δίνουν και πληροφορίες στους επισκέπτες. Χάρτες που να αναφέρονται οι παραλίες, και έντονα οι αρχαιολογικοί μας χώροι και όσα μπορεί να χαρεί ένας επισκέπτης στο δήμο Πρέβεζας.

Αγαπητοί Νίκο Χαρδαλιά, Νίκο Γεωργάκο, “Μείναμε σπίτι” και όλα δείχνουν ότι σιγά-σιγά βγαίνουμε, θα βγούμε καλά ή θα… χαθούμε στο δρόμο; Ήταν ένα εισαγωγικό σημείωμα προς εσάς, έχουμε χρόνο να πούμε κι άλλα!

Καλό σας μήνα!

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα