Παρασκευή, 19/04/2024 | 03:32

Tι συμβαίνει μετά τον στόλο στην πολεμική αεροπορία της Τουρκίας; Τους Χτύπησε ο Κορονοϊός;

619 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/04/2020, 3:11 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Του Χρήστου Μαζανίτη

Χθες, έξι τουρκικά F-16 και δύο Phantom πραγματοποίησαν συνολικά 35 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Από αυτά τα μαχητικά ένα ζεύγος F-16 προχώρησε σε 10 υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες, Παναγιά και Χίο από τις 2 και μισή το μεσημέρι μέχρι τις 4 παρά 10. Ελληνικά οπλισμένα μαχητικά προχώρησαν σε μπαράζ αναχαιτίσεων και αερομαχιών, τέσσερις από τις οποίες οδήγησαν σε εμπλοκές από τα γαλάζια γεράκια.

Σε αυτό που δίνεται πολύ μεγάλη προσοχή σε ότι αφορά τις υπερπτήσεις είναι τα ποιοτικά και όχι τα ποσοτικά χαρακτηριστικά. Όπως εξηγούσε στο enikos.gr στρατιωτική πηγή, φαίνεται ότι εκτός από τον τουρκικό στόλο (είχαμε γράψει σχετικό ρεπορτάζ προ ημέρων) μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υπερπτήσεων και παραβιάσεων δείχνουν ότι η πολυδιαφημισμένη πολεμική αεροπορία του Ερντογάν δεν έχει πιλότους και διαθεσιμότητες αεροσκαφών. Οι υπερπτήσεις που καταγράφηκαν χθες έγιναν από ένα ζεύγος μαχητικών, που φρόντιζε να παίρνει γραμμές πάνω από ελληνικά κατά την διάρκεια της καταδίωξης από ελληνικά μαχητικά για να γράψει το κοντέρ υπερπτήσεις.

Επιπλέον, οι ελιγμοί των τουρκικών αεροσκαφών δείχνουν στους έμπειρους πιλότους ότι πρόκειται για μία συγκεκριμένη ολιγομελή ομάδα οκτώ Τούρκων πιλότων, ενώ και τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται προέρχονται από συγκεκριμένη Πτέρυγα Μάχης.

Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται είναι, τι συμβαίνει μετά τον στόλο στην πολεμική αεροπορία της Τουρκίας; Ξέμεινε από πιλότους και τεχνικούς ή τους έχει χτυπήσει για καλά ο κορονοϊός και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν ούτε μοίρα να σηκώσουν στον αέρα;

Ότι και να συμβαίνει, γεγονός είναι η τουρκική αεροπορία πασχίζει μέσω των υπερπτήσεων να δείξει ότι μπορεί να συντηρήσει την πολιτική των προκλήσεων και του επεκτατισμού, όπως

αυτή διατυπώθηκε στο βιβλίου που δίνει θεωρητικά υπόσταση στις αξιώσεις της Γαλάζιας Πατρίδας.

Ο Τούρκος Ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο αρχιτέκτονας του τουρκολιβυκού μνημονίου εξέδωσε – όπως γράψαμε εδώ και μέρες – το νέο μανιφέστο με το οποίο η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την ελληνικότητα 23 νησιών του Αιγαίου, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης θα πρέπει η χώρα μας να περιοριστεί σε μόλις τρία ναυτικά μίλα χωρικά ύδατα.

ΠΗΓΗ : enikos.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα