Παρασκευή, 19/04/2024 | 14:57

28 ΑΠΡΙΛΗ : πανεργατική ημέρα δράσης στη Πρέβεζα

444 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/04/2020, 10:08 μμ | 0 σχόλια

 

 

Στα πλαίσια της πανεργατικής ημέρας δράσης μέλη  της δημοτικής κίνησης «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά  και τη πόλη της Πρέβεζας» με επικεφαλής το  δημοτικό  σύμβουλο Γεωργούλη Μιχάλη, μαζί με μέλη της Αγωνιστικής  Παρέμβασης Ιδιωτικών υπαλλήλων και των Παρεμβάσων – Κινήσεων Δημοσίου Πρέβεζας, επισκέφθηκαν το αμαξοστάσιο του δήμου Πρέβεζας. Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους στα απορριμματοφόρα, διοικητικούς, τεχνίτες,  οδηγούς και άκουσαν τα προβλήματά τους .

 

Στις τοποθετήσεις  τους τόσο  ο Δημοτικός  σύμβουλος της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗ όσο και τα μέλη  των εργατικών σχημάτων ιδιωτικού  και δημόσιου τομέα τόνισαν: 

 

« Η χρόνια απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και την ΕΕ έχει τραυματίσει την καρδιά του τομέα της καθαριότητας που δεν είναι άλλη από τους εργαζόμενους. Ο τομέας της καθαριότητας, όπως και όλες οι κοινωνικές δομές του δήμου, «διψούν» κυριολεκτικά για προσλήψεις και το αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων που απολύθηκαν καθώς και των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού γίνεται επιτακτικό.

 

Οι βασικές μας θέσεις  συμπυκνώνονται στα παρακάτω:

 

  • Οριστική κατοχύρωση των Βαρέων και Ανθυγιεινών  (επίδομα και ένσημο) και επέκταση τους και σε άλλες κατηγορίες. Να πάρει θέση άμεσα το δημοτικό συμβούλιο 
  • Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων Να ανατραπεί η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού
  • Μέτρα προστασίας: προμήθεια ΑΜΕΣΑ ειδικών ΜΑΠ (ολόσωμες φόρμες μιας χρήσης, γυαλιά, μάσκες υψηλής προστασίας, ποδονάρια, γάντια, ειδικά παπούτσια, αντισηπτικό κλπ.) σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων
  • Καθημερινή απολύμανση χώρων και μέσων, αυτοκινήτων-καμπίνες απορριμματοφόρων και όσων άλλων επιβατικών/φορτηγών αυτοκινήτων κυκλοφορούν αυτή την περίοδο.
  • Εβδομαδιαία εξέταση με τεστ , όλου του προσωπικού που αναγκαστικά υποχρεώνεται να πηγαινοέρχεται στη δουλειά και να εκτίθεται στον κορονοϊό, με δαπάνη και φροντίδα του Δήμου/εργοδότη.
  • Να ξεχάσουν κάθε σκέψη για περικοπές μισθών/απολύσεις προσωπικού
  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις/καμιά ιδιωτικοποίηση

 

Η δημοτική κίνηση «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας» μαζί με τις «εργατικές παρεμβάσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» δεσμεύτηκαν να παρέμβουν για την κατάσταση που επικρατεί , για τα αιτήματα των εργαζομένων και να συμβάλλουν στην ικανοποίησή τους 

Η δημοτική  κίνηση 

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας

Οι «εργατικές  παρεμβάσεις»  δημ. και ιδ.  τομέα Πρέβεζας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα