Σάββατο, 13/08/2022 | 17:31

Όλο το χρονοδιάγραμμα για Μάϊο και Ιούνιο- Στις 9 θα γιορτάσουμε την… Πρωτομαγιά!

366 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/04/2020, 4:34 μμ | 0 σχόλια

 

 

Όπως είναι ήδη γνωστό, θ’ ακολουθήσουν μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη οι δηλώσεις έξι υφυπουργών της κυβέρνησης και του Σωτήρη Τσιόδρα, με τις οποίες θα εξειδικευτούν τα μέτρα και ο «οδικός χάρτης» για τη σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα. Ειδικά δε για τα σχολεία, θα δώσει διευκρινίσεις σε αυριανή της συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως (σ.σ.: στις 6 το απόγευμα).

Στην πρώτη φάση, δηλαδή στις 4 Μαΐου, θα αρθούν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία – πλην της μετακίνησης σε άλλο νομό εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας – και η υποχρέωση αποστολής SMS ή των γραπτών βεβαιώσεων. Επίσης, θα επαναλειτουργήσουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα προσωπικής υγιεινής (κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής κτλ.). Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες, αλλά σ’ αυτή την πρώτη φάση μόνο για ατομική λατρεία.

Στις 11 Μαΐου, θα μπουν ξανά στις αίθουσες οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Εξετάζεται αν αυτό θα ισχύσει άμεσα και για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, διαφορετικά αυτό θα γίνει μαζί με το Γυμνάσιο μία ή δύο εβδομάδες αργότερα.

Στις 18 Μαΐου, επίσης, φαίνεται πως θ’ αρθούν πλήρως οι περιορισμοί στην κυκλοφορία – ενδεχομένως θα διατηρηθούν ως προς τη μετάβαση σε νησιωτικές περιοχές – ενώ εξετάζεται το άνοιγμα των εκκλησιών προκειμένου οι πιστοί να συμμετέχουν στις λειτουργίες, αλλά με συγκεκριμένους κανόνες.

Στη δεύτερη φάση, στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα. Επίσης, οι χώροι ψυχαγωγίας και άθλησης (κινηματογράφοι, θέατρα, κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια κτλ.).

 

Τότε είναι, επίσης, που θα επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά σχολεία, ενώ παραμένει υπό συζήτηση εάν αυτό θα συμβεί και με τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς – με τους τελευταίους να εκφεύγουν, μάλιστα, της αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και ν’ ανήκουν σ’ αυτή του υπουργείου Εσωτερικών σε ό,τι αφορά τους δήμους.

Στην τρίτη φάση, έως τις 15 Ιουνίου, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία ετήσιας λειτουργίας. Τα εποχικά τουριστικά καταλύματα, αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες σε νησιά και περιοχές όπου δεν υπάρχουν επαρκείς υγειονομικές υποδομές αναμένεται ν’ ανοίξουν στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου κι εφόσον έχει διευθετηθεί το ζήτημα των αεροπορικών μεταφορών.

Σημειώνεται ότι ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς θα γίνει στις 9 Μαΐου.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα