Παρασκευή, 19/04/2024 | 01:31

«Χρειαζόμαστε ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για να ανακάμψει ο τουρισμός»

433 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/04/2020, 1:32 μμ | 0 σχόλια

 

 

Παρέμβαση με συγκεκριμένες προτάσεις πραγματοποίησε ο ‘Ελληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Τουρισμού της ΕΕ, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενιαίων κανόνων επανεκκίνησης εναέριων, θαλάσσιων και οδικών μεταφορών, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση των ταξιδιωτών της ΕΕ.

Στην τηλεδιάσκεψη που είναι ακόμη σε εξέλιξη, ο κ. Θεοχάρης ζήτησε ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική αντί διακρατικών συμφωνιών για την αναθέρμανση της τουριστικής βιομηχανίας. Σε συνέχεια των παραπάνω ο Έλληνας υπουργός ζήτησε κοινά πρωτόκολλα για αεροδρόμια, ξενοδοχεία, μέσα μεταφοράς, εστίαση κ.λπ.

Εστιάζοντας στον οικονομικό τομέα, πρότεινε ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης για τον τουρισμό αλλά και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία για βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της κρίσης (Voucher για αεροπορικές αποζημιώσεις, υποστήριξη εργασίας αλλά και τόνωση της ζήτησης). Την ίδια στιγμή ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο και για νέο ΕΣΠΑ στον τουρισμό, ως ένα ισχυρό εργαλείο για τον περιορισμό των ζημιών στις επιχειρήσεις.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα