Τρίτη, 16/04/2024 | 19:09

“χειροκροτήματα και χτυπήματα στην πλάτη, δεν φτάνουν για να καλύψουν ελλείψεις στο Νοσοκομείο Πρέβεζας”

410 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/04/2020, 6:22 μμ | 0 σχόλια

 

Κώστας Μπάρκας: Καλά τα χειροκροτήματα και τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, όμως δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας 

Τις ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας σε ιατρικό προσωπικό και μάλιστα σε ειδικότητες, που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία ολόκληρων κλινικών του, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας και συνυπογράφεται από δεκατρείς (13) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νεφρολογική Κλινική ουσιαστικά λειτουργεί στα όριά της, καθώς ο Διευθυντής της βρίσκεται προ συνταξιοδότησης, ενώ λήγει σύντομα η απόσπαση του δεέτερου ιατρού. Ανάλογη εικόνα παρατηρείται στην Παθολογική Κλινική, η οποία διαθέτει τρεις ιατρούς, εκ των οποίων ο Διευθυντής συνταξιοδοτείται σύντομα, ενώ δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τη κάλυψη της προκηρυχθείσας θέσης του Επιμελητή Β’, καθώς και για τις θέσεις των επικουρικών γιατρών, που εγκρίθηκαν λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, οι ελλείψεις στην ειδικότητα του Αναισθησιολόγου, από τη στιγμή που στο Νοσοκομείο έχουν απομείνει δύο και δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τη θέση επικουρικού Αναισθησιολόγου, οδηγούν στον κίνδυνο ανατροπής του προγραμματισμού των χειρουργικών επεμβάσεων.    

Η παραπάνω κατάσταση δεν συνάδει με τη λειτουργία ενός σύγχρονου Γενικού Νοσοκομείου, το οποίο καλύπτει μια ευρύτερη περιοχή, τον Νομό Πρέβεζας, τη Βόρεια Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα, με πληθυσμό άνω των εβδομήντα χιλιάδων (70.000) πολιτών, που στους θερινούς μήνες είναι πολύ περισσότεροι και προϋποθέτει την επαρκή στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό. Ούτε συμβαδίζει με την επιτακτική ανάγκη, ειδικά αυτή την εποχή, για ολόπλευρη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού, ώστε, αφενός, να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή, αφετέρου να υπάρχει ένα επαρκές επίπεδο παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών. Με τις καταγραφόμενες ελλείψεις, όπως στην περίπτωση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, καθώς και τόσο άλλα που συντελούνται στον τομέα της υγείας, με τις επιχειρούμενες προμήθειες ιατρικών υλικών με υπέρογκες τιμολογήσεις, φαίνονται παράταιρες οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών για στήριξη του ιατρικού προσωπικού του δημόσιου συστήματος υγείας και τα «φιλικά χτυπήματα στην πλάτη» σε γιατρούς και νοσοκόμους, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για να μείνει όρθια η χώρα από την κρίση του κορωνοϊού.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα