Παρασκευή, 29/03/2024 | 10:28

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι θετικοί σε οικισμό των Ρομά στη Λάρισα – Στην Πρέβεζα έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες;

580 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/04/2020, 2:29 μμ | 0 σχόλια

 

Εκεί που η Λάρισα δεν είχε κρούσματα στον Κορονοϊό, βρέθηκε να μετρά 20 σε οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη και είναι πολύ πιθανό ο αριθμός αυτός να είναι ακόμα μεγαλύτερος. Στον οικισμό ο οποίος έχει αποκλειστεί, θα πραγματοποιηθούν και άλλα τεστ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, επισκέφθηκαν  τη θεσσαλική πόλη προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτή είναι η κατάσταση με του Ρομά στον οικισμό στη Λάρισα και ερχόμαστε τώρα στη δική μας περιοχή. Είναι γνωστό ότι μέσω του δικτύου ROM, οι Ρομά εδώ και αρκετά χρόνια έχουν εγκατασταθεί στο γνωστό οικόπεδο στη Βιομηχανική περιοχή Πρέβεζας αλλά και αλλού συνολικά στον δήμο. Επειδή το παράδειγμα της Λάρισας αναφορικά με τη διασπορά του ιού σε οικισμό Ρομά είναι νωπό, μήπως στην Πρέβεζα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες το συντομότερο δυνατό; Ο δήμος θα πρέπει να κινηθεί αστραπιαία και να μην χαθεί χρόνος και αφεθεί η κατάσταση στο Έλεος.  Και όχι μόνο ο δήμος, ο δήμος, η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του γενικού νοσοκομείου Πρέβεζας, πρέπει να τρέξουν τις διαδικασίες και να διενεργηθούν έλεγχοι στον οικισμό των Ρομά στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας. Άμεσα!!!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα