Παρασκευή, 19/04/2024 | 11:20

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας: Λειτουργία υποτιθέμενων κλειστών επιχειρήσεων

454 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/04/2020, 7:26 μμ | 0 σχόλια

 

Το τελευταίο μήνα στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της νόσου Covid-19 έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση μέτρα υποχρεωτικής διακοπής λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων, με υπαγωγή των εργαζομένων σε καθεστώς επιδότησης των 800 ευρώ και των επιχειρήσεων σε καθεστώς αναστολής πληρωμών και χρεών κ.α.

 Μέλη του σωματείου μας όμως έχουν αντιληφθεί στην περιοχή μας την λειτουργία υποτιθέμενων κλειστών επιχειρήσεων παρότι έχουν υπαχθεί στα μέτρα, με προσωπικό που αναγκάζεται να εργάζεται κάποιες μέρες την εβδομάδα και πιθανότατα χωρίς πληρωμή.

Η πρακτική αυτή είναι απαράδεκτη, παράνομη, αθέμιτη και ανήθικη, θέτει σε κίνδυνο και την υγεία των εργαζομένων, που μέσω της εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν μπορούν να μείνουν σπίτι, διακινδυνεύοντας την υγεία της οικογένειάς τους και της τοπικής κοινωνίας.

Καλούμε τις επιχειρήσεις της περιοχής να σεβαστούν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί σε όλη την ελληνική κοινωνία, να σταματήσουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων τους με παράνομη (ή και δωρεάν) εργασία και έκθεσή των εργαζομένων τους στους κινδύνους της πανδημίας.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε δυναμικές ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων.

Στη μεγαλύτερη υγειονομική-οικονομική κρίση του νέου αιώνα οι εργοδοτικές κουτοπονηριές ορισμένων δε θα γίνουν ανεκτές και καλό είναι να το αντιληφθούν όλοι.

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα