Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:22

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις αυτόν τον μήνα

517 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/04/2020, 1:47 μμ | 0 σχόλια

 

 

Από την εισαγωγική τοποθέτηση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ

και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

και των ανταποκριτών ξένου τύπου  την Τρίτη 21 Απριλίου

 

Προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στις τράπεζες, οι συντάξεις αυτό το μήνα θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες. Ειδικότερα: 

-Οι συνταξιούχοι του Ι.Κ.Α., του Ο.Τ.Ε. και των Τραπεζών θα  πληρωθούν αύριο 22 Απριλίου και στις 24 Απριλίου με βάση τον τελευταίο αριθμό στον ΑΜΚΑ τους. 

-Οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, Ο.Γ.Α. και ΕΕΤΑΑ στις 27 Απριλίου.

-Οι συνταξιούχοι του Ν.Α.Τ., του Δημοσίου, της Δ.Ε.Η. και του ΕΤΑΠ Μ.Μ.Ε, στις 29 Απριλίου.

Στο μεταξύ, ενισχύουμε διαρκώς το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», καθώς θεωρούμε εξαιρετική τη συμβολή του στη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. «Το πρόγραμμα αυτό», όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «επιτελεί ένα αθόρυβο, αλλά εξαιρετικά σπουδαίο έργο»  και   «η ενίσχυση του  δεν είναι παροδική, αλλά μόνιμη», καθώς -όπως  ανήγγειλε- θα προσληφθούν 3.000 μόνιμοι υπάλληλοι.

Σημειώνεται ότι  στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», ξεκίνησαν οι δημοπρασίες προσωπικών ενθυμίων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας, από τις αθλητικές τους επιτυχίες και τα έσοδα κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό του Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας, στην Τράπεζα Πειραιώς, για την ενίσχυση του αγώνα της χώρας μας ενάντια στον κορονοϊό. 

Υπογραμμίζεται ότι στο πλαίσιο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δημιουργήσαμε την επίσημη κοινότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Viber, μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα στο κινητό τους για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό και τα μέτρα που λαμβάνονται. Πρόκειται  για άλλη μια καινοτομία στην πορεία ψηφιοποίησης του κράτους. Που θα μείνει. Γιατί θα είναι και στο μέλλον μια ακόμη πύλη άμεσης ενημέρωσης των πολιτών, διαθέσιμη κατευθείαν στο κινητό τους, για τα μείζονα θέματα που αφορούν τη σχέση πολίτη-κράτους. 

Αποδεικνύεται ότι στο διάστημα αυτό γίνονται άλματα στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση. Περάσαμε μέσα σε λίγες μέρες στην  εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την εξ αποστάσεως εργασία, τις τηλεδιασκέψεις, την ηλεκτρονική άυλη συνταγογράφηση. Δρομολογήθηκε, ταυτόχρονα, η ψηφιακή πλατφόρμα e-ΕΦΚΑ που θα επιτρέπει την έκδοση συντάξεων σε λίγα λεπτά. Μέσα από αυτή τη δοκιμασία, χτίζεται μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, μεταξύ πολίτη και κράτους, πολίτη και πολιτικής. Και ίσως αυτή να είναι η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον. Για τη Δημοκρατία μας.

Ανήμερα της μαύρης επετείου της 21ης Απριλίου, δεν ξεχνούμε όσα υπέφεραν οι Έλληνες, ούτε το γεγονός ότι η χούντα των Συνταγματαρχών έδωσε την αφορμή για τον ακρωτηριασμό της Κύπρου. Σήμερα, η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή. Με όλους τους Έλληνες ενωμένους και αφοσιωμένους στην Ελευθερία και την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων. Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μας και προασπίζουμε τις αρχές της.

Κλείνοντας, σας ενημερώνω ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στους Έλληνες για το σχέδιο σταδιακής μετάβασης και σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Επίσης, όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός, καμία έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δημοκρατική ευαισθησία.  Η Βουλή και οι Θεσμοί, λειτουργούν, παρά τους περιορισμούς. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για παράδειγμα, ζητούσε σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα να γίνει προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή.  Ο Πρωθυπουργός, έχει αποδείξει ότι σέβεται την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, επαναφέροντας την «Ώρα του Πρωθυπουργού» και καθιερώνοντας ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων, σε επίπεδο αρχηγών πολιτικών κομμάτων, με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται  στο άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός, την επόμενη εβδομάδα, θα ενημερώσει τη Βουλή για την παρούσα κατάσταση και τα επόμενα βήματα.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα