Παρασκευή, 20/05/2022 | 22:33

Ροζ υπερπανσέληνος: Το μαγευτικό θέαμα έρχεται – Πώς να το δείτε από το σπίτι

431 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/04/2020, 3:11 μμ | 0 σχόλια

 

Η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2020 έρχεται και αναμένεται να είναι και η εντυπωσιακότερη του έτους.

 

Η «ροζ υπερπανσέληνος» όπως ονομάζεται, καθώς είναι η εποχή που ανθίζει ένα συγκεκριμένο είδος ροζ άγριων λουλουδιών (ground phlox), θα είναι ορατή από το βράδυ της Τρίτης.

Το μαγευτικό θέαμα θα είναι ορατό από πολλά μέρη του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, όπου σύμφωνα με το timeanddate.com θα μπορούμε να το απολαύσουμε ολοκληρωμένο στις 8 Απριλίου στις 5:35 πμ.

Το φεγγάρι θα βρεθεί πολύ κοντά στην Γη με αποτέλεσμα να φαίνεται 30% πιο φωτεινό και 14% μεγαλύτερο. Η ελλειπτική τροχιά της σελήνης σημαίνει ότι το σημείο που θα πλησιάσει την Γη θα είναι περίπου στα 220.000 μίλια.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, αυτή η υπερπανσέληνος θα είναι η δεύτερη από τις συνολικά τρεις φέτος, ωστόσο, αναμένεται να είναι η πιο εντυπωσιακή.

 

Και πριν απογοητευτείτε που βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού και δεν μπορείτε να μεταβείτε σε ένα ψηλό σημείο για να δείτε τη μαγευτική πανσέληνο, το Forbes δίνει τη λύση: Αρκεί οποιοδήποτε παράθυρο ή μπαλκόνι από 2ο όροφο και πάνω που να «βλέπει» ανατολικά.

 

Για όσων τα παράθυρα «βλέπουν» στη δύση, δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να δουν την πανσέληνο, αλλά αν το επιθυμούν μπορούν να θαυμάσουν τη δύση της σελήνης.

ΠΗΓΗ : cnn.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα