Τετάρτη, 18/05/2022 | 08:33

ΠΡΕΒΕΖΑ : Συμβολική κινητοποίηση για τις ελλείψεις στην Υγεία

257 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/04/2020, 7:42 πμ | 0 σχόλια

 

 

Σε συμβολική διαμαρτυρία απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει μια εικόνα ότι όλα είναι λυμένα, ότι τα μέτρα που παίρνονται  αντιμετωπίζουν την τραγική κατάσταση στον χώρο της υγείας προχώρησαν τα σωματεία του Νοσοκομείου Νομού Πρέβεζας , των ΟΤΑ Νομού Πρέβεζας, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας , των Οικοδόμων Νομού Πρέβεζας, των Οδηγών Νομού Πρέβεζας , των Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Πρέβεζας, του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Πρέβεζας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας. 

Στην συμβολική κινητοποίηση οι εργαζόμενοι, τηρώντας τα μέτρα προστασίας που η ιατρική κοινότητα έχει εκπονήσει με βάσει την επικινδυνότητα της κατάστασης ,αλλά και κάνοντας καθαρό ότι το ταξικό  συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπαίνει στον «πάγο», αναδείχθηκαν οι ευθύνες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων για την εμπορευματοποίηση της υγείας , τις ευθύνες για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό την διαχρονική υποχρηματοδότηση ,την έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας, την εντατικοποίηση της εργασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καταδικάζοντας τις πολιτικές που και στην σημερινή μάχη υποβαθμίζουν την κρατική ευθύνη για την κατάσταση του συστήματος υγείας και αναγάγουν την ατομική ευθύνη σαν κύριο.

Οργάνωση- απάντηση απέναντι στην επίθεση των εργασιακών μας δικαιωμάτων .

Απαιτούμε 

      – Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.

-Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.                           Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.

-Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.

-Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».

-Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. 

-Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.                                        Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις. 

-Την αυτόματη κατάργηση με το πέρας της καραντίνας όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση.

– Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. 

-Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

       -Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα