Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:13

Πρέβεζα : Κι όμως ο Δήμος Πρέβεζας επισκέφθηκε τον καταυλισμό των Ρομά…

1263 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/04/2020, 11:27 πμ | 0 σχόλια

 

 

Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό κείμενο, φέροντας ως παραδείγματα τους Δήμους Ιωαννιτών και Ηγουμενίτσας που πήγαν στους καταυλισμούς των δικών τους Ρομά και στήριξαν τους δικούς τους δημότες με τους τρόπους, ρωτήσαμε γιατί να μην υπάρχει αντίστοιχη πρωτοβουλία από τον Δήμο Πρέβεζας. Κι όμως ο δήμος Πρέβεζας επισκέφθηκε τον καταυλισμό των Ρομά στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας.  Προς αυτή την κατεύθυνση εξασφαλίσαμε και φωτογραφικό υλικό,  που απεικονίζεται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης και ο κ. Περικλής Αρβανίτης, στον καταυλισμό των Ρομά.

Προκύπτει όμως ένα σοβαρό έλλειμμα επικοινωνίας του Δήμου, διότι σε καμία των περιπτώσεων δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι εσκεμμένα δεν πρόβαλε το συγκεκριμένο γεγονός. Εκεί που ο δήμος βομβαρδίζει με δελτία τύπου για μια σειρά από ζητήματα, ξέχασε να μας στείλει υλικό και δελτίο τύπου από ένα τέτοιο  γεγονός; Σας θυμίζουμε (“τα έχουμε δημοσιεύσει κιόλας) ότι δελτία τύπου για αντίστοιχες δράσεις στάλθηκαν και από τον Δήμο Ιωαννιτών και από τον Δήμο Ηγουμενίτσας!

Τι έκανε ο δήμος σύμφωνα με πληροφορίες στον καταυλισμό των Ρομά στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας;  Έγινε  Ενημέρωση από ειδικούς, Καθαρισμός του χώρου, παρενέβη  ειδικό συνεργείο απολύμανσης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, κατά διαστήματα έχουν δοθεί μέτρα προστασίας απολυμαντικά, τρόφιμα και κρέας το Μεγάλο Σάββατο για το Πάσχα. Το επόμενο 10 ήμερο θα δοθούν και άλλα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Σε ότι αφορά το άλλο σοβαρό θέμα με τους Ρομά της Πρέβεζας, που έχουν να κάνουν με τα τεστ για τον Κορονοϊό, ασφαλώς και εμείς δεν ισχυριστήκαμε ότι είναι αρμοδιότητα

του Δήμου Πρέβεζας, να τα κάνει, αλλά να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Και ως παράδειγμα φέρνουμε έναν ακόμη δήμο του νομού μας τον Δήμο Ζηρού, που ο Δήμαρχος Νίκος Καλαντζής για τον ίδιο λόγο αναφορικά με τη δομή φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στη Φιλιππιάδα, έστειλε επιστολή προς όλα τα αρμόδια υπουργεία.

Ο Δήμος λοιπόν πήγε στον καταυλισμό των Ρομά, για να είμαστε δίκαιοι, όμως κακώς, κάκιστα, δεν πρόβαλλε το συγκεκριμένο γεγονός. Πιθανόν να αντιμετωπίζει πρόβλημα επικοινωνιακής πολιτικής ή μέσα σε όλα τα θέματα, δεν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ένα τόσο σημαντικό- κατά την άποψή μας- γεγονός!

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα