Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:42

Μήνυση κατ’ αγνώστων υπέβαλλε ο Δήμος Πρέβεζας για τις φόλες που έβαλαν ασυνείδητοι

479 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/04/2020, 1:15 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Μήνυση κατ’ αγνώστων υπέβαλλε ο Δήμος Πρέβεζας για την τιμωρία των ασυνείδητων που  πριν από λίγες μέρες   έριξαν φόλα  στην ταΐστρα για τα αδέσποτα ζώα που έχει  τοποθετηθεί   στο χώρο απέναντι από το Μνημείο του Ναύτη, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστεί ένα σκυλί.

Ο Δήμος καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε προσπάθεια εξόντωσης ανυπεράσπιστων ζώων  επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι  ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία  και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και  κυρίως των μικρών παιδιών. Καλεί δε όσους αντιλήφθηκαν κάτι για το συγκεκριμένο περιστατικό ή για οποιοδήποτε άλλο συμβεί  στο μέλλον,  να  ενημερώσουν  άμεσα την αρμόδια Υπηρεσία  για τη διάσωση των ζώων και για την εύρεση και  παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων.

Στο Δήμο Πρέβεζας εφαρμόζεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα στειρώσεων και φροντίδας των αδέσποτων ζώων,  όμως το πρόβλημα είναι τεράστιο και απαιτείται χρόνος  και συστηματική δουλειά  για να  φανούν τα αποτελέσματα.

Παράλληλα,  απαιτείται  συνείδηση από τους  φιλόζωους και τους  ιδιοκτήτες  των ζώων, οι οποίοι πρέπει να «τσιπάρουν»  τα ζώα τους και να μη τα εγκαταλείπουν  πολλαπλασιάζοντας  τον αριθμό των αδέσποτων. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα