Πέμπτη, 18/04/2024 | 14:29

Μέρα με μηδέν νεκρούς στην Ελλάδα, μηδέν θετικά κρούσματα στην περιοχή μας- Του Σπύρου Πλέουρα

719 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/04/2020, 6:21 μμ | 0 σχόλια

 

 

Είναι από τις μέρες που οι ανάσες που παίρνουμε είναι καλύτερες και που η ανησυχία μπαίνει στο περιθώριο.

Ο εφιάλτης που ακούει στο όνομα Κορονοϊός φαίνεται να έχει υποστεί πλήγματα από την υποδειγματική συμπεριφορά των Ελλήνων στη συντριπτική τους πλειοψηφία

και βέβαια καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η έγκαιρη λήψη μέτρων αποτροπής και διάδοσης του Κορονοϊού.  Συγκρίνοντας  δε και τη χώρα μας με τη Σουηδία, που έχει περίπου τον ίδιο

πληθυσμό με τη χώρα μας και είναι και πιο… αραικοκατοιμένη, η κατάσταση κρίνεται υπέρ το δέον ικανοποιητική.

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, απαιτεί ασφαλώς προσοχή, καθώς ακόμα ο ύπουλος εχθρός είναι έξω και παραμονεύει, καραδοκεί περιμένοντας ίσως

λάθη μας για να μπορέσει να βρει χώρους, ανθρώπους και να αφανίσει ζωές.

Φίλοι και φίλες με τους οποίους συνομιλώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γκρινιάζουν γιατί η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με μέτρα προστασίας κλπ.

Καταρχήν θα υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία στις κινήσεις και σταδιακά και στις μετακινήσεις, όσο οι επιστημονικά υπεύθυνοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει τον σκόπελο οφείλουμε να είμαστε και προσεκτικοί και να αποφύγουμε λάθη τα οποία μπορούν να αποβούν μοιραία.

Σε κάθε περίπτωση η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, η σταδιακή επιστροφή στη ζωή, πρέπει να γίνει με τους όρους που μας υποδεικνύουν οι “ειδικοί”

Δεν πρέπει να χάσουμε ότι κατακτήθηκε με κόπους, θυσίες και περιορισμούς.

Σε ότι αφορά τις συνομωσιολογίες για το τι έφταιξε που μπήκε η ανθρωπότητα σ’ αυτή τη σκληρή δοκιμασία, υπάρχει χρόνος να γίνει αυτό, προέχουν οι συμπεριφορές μας, τα μέτρα τήρησης προστασίας, η αποφυγή συνωστισμών κλπ.

Σε κάθε περίπτωση μια μέρα με μηδέν νεκρούς από Κορονοϊό στην Ελλάδα και μηδέν θετικά κρούσματα στη δική μας περιοχή (Τετάρτη 22 Απριλίου),  είναι μια μέρα που γεννά αισιοδοξία και ελπίδα.

Κουράγιο, υπομονή και να γίνει αυτό που γράφω σχεδόν από την πρώτη μέρα. Να βγούμε πιο δυνατοί κι ας είναι μακρόσυρτη και σταδιακή η επιστροφή στην καθημερινότητα.

Μπορούμε και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε!

Σπύρος Πλέουρας 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα