Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:29

Κώστας Μπάρκας: Αναλγησία της κυβέρνησης που κόβει επιδόματα σε βαριά αναπήρους εν μέσω πανδημίας

527 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/04/2020, 9:20 μμ | 0 σχόλια

 

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει για μια ακόμη φορά το σκληρό αντικοινωνικό της πρόσωπο, καθώς εν μέσω πανδημίας κόβει το επίδομα βαριάς αναπηρίας, δηλαδή ένα επίδομα της τάξης των 200€, αφήνοντας σε δραματική κατάσταση καθημερινού βιοπορισμού περισσότερους από τρεις χιλιάδες δικαιούχους. Η κυβέρνηση, μέσω του ΟΠΕΚΑ, επιλέγει εν μέσω πανδημίας να εξαντλήσει όλη την αυστηρότητά της στους πλέον αδύναμους συμπολίτες μας.

Πόσο ειρωνική ακούγεται πραγματικά, ειδικά τέτοιες μέρες, η δήλωση του κ. Μητσοτάκη όταν υποδέχονταν στο Μέγαρο Μαξίμου, τα μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), ότι «αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μου μια εμπεριστατωμένη και συνεκτική στρατηγική που θα αντιμετωπίζει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία.».

Αλλά όπως προκύπτει, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του προτιμούν να μοιράζουν εκατομμύρια σε φίλους καναλάρχες και κλινικάρχες ή να χρεώνουν 20€ τη μία μάσκα σε προμήθειες που εκτελούνται από συγγενείς και φίλους, παρά να στηρίζουν τους πραγματικά αδύναμους.     

Ας αφήσει τα κούφια λόγια και τις κάλπικες υποσχέσεις η κυβέρνηση και να προστατεύσει ουσιαστικά τα άτομα με βαριά αναπηρία προτού ζήσουμε καταστάσεις που δεν τιμούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα