Σάββατο, 20/04/2024 | 14:10

Κορωνοϊός: Φόβοι για περισσότερους νεκρούς στις ΗΠΑ και από τον πόλεμο του Βιετνάμ

548 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/04/2020, 9:25 μμ | 0 σχόλια

 

Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο οι ΗΠΑ θυμίζουν πολεμική ζώνη με περισσότερους από 47 χιλιάδες ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού.

Αν υποθέσουμε ότι έχουμε φτάσει στο ύψιστο σημείο των κρουσμάτων, θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι θα πεθάνουν ακόμα δεκάδες χιλιάδες μέχρι να υποχωρήσει ο ιός. Πολλοί φοβούνται, όμως, ότι αυτός ο αριθμός θα ξεπεράσει τα 58.000 θύματα του πολέμου του Βιετνάμ.

Με μια μικρή επισήμανση βέβαια: Για να χαθούν τόσες ζωές Αμερικανών χρειάστηκε να περάσει σχεδόν μία δεκαετία ενώ ο τωρινός απολογισμός αφορά ελάχιστους μήνες.

Όσο περνάνε οι μέρες, ωστόσο, τόσο αλλάζουν και τα δεδομένα που είχαμε γύρω από τον COVID-19.

Οι νεκροί δεν είναι μόνο μεγάλα σε ηλικία άτομα και αυτό αποδεικνύεται από το -κατά τα φαινόμενα- πρώτο θύμα στις ΗΠΑ, το οποίο μάλιστα ήταν απολύτως υγιές.

Κάθε μέρα όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται να βοηθήσουν τους γιατρούς και τους επιστήμονες.Τα δεδομένα δείχνουν πως τα πραγματικά κρούσματα είναι περισσότερα από όσα έχουν επιβεβαιωθεί. Όταν το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού διαγνώστηκε και επίσημα στη Νέα Υόρκη, εκτιμάται ότι γύρω στους 10.000 ανθρώπους είχαν ήδη μολυνθεί μέσα στην πόλη.

Περισσότεροι από 4.4 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες έκαναν αίτηση για λήψη επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, ενώ γύρω σους 26,5 εκατομμύρια έχουν αιτηθεί τις περασμένες 5 εβδομάδες.

Αυτή τη στιγμή το 16.2% του εργατικου δυναμικού βρίσκεται μεταξύ ανεργίας, διαθεσιμότητας και μειωμένου ωραρίου με πολλές επιχειρήσεις να μην γνωρίζουν τι τους ξημερώνει η επόμενη ημέρα.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι πραγματικά τραγική και κανείς δεν γνωρίζει σε ποιο σημείο θα φτάσουν οι απώλειες, οικονομικές και μη. Αυτό που, επίσης, πολλοί δεν υπολογίζουν είναι ότι πολλοί που θα καταφέρουν να επιβιώσουν από την κρίση του κορωνοϊού, ενδέχεται, όμως, να πάθουν μεγάλη ζημιά στη συνέχεια από την οικονομική κρίση που πλησιάζει.

ΠΗΓΗ : cnn.gr

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα