Πέμπτη, 18/04/2024 | 13:33

Θ. Καββαδάς: «Πληρώνονται όλοι οι δικαιούχοι αλιείς την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το πετρέλαιο κίνησης

792 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/04/2020, 3:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

Θανάσης Καββαδάς: «Πληρώνονται από αύριο όλοι οι δικαιούχοι αλιείς την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το πετρέλαιο κίνησης 

για όλο το 2019 »

 

Επικοινωνία είχε όλες τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, το γραφείο του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κ.Πιτσιλή, τον Γενικό Διευθυντή Τελωνείων, κ.Κώστα Μουρτίδη και τον Διευθυντή του Τελωνείου Πρέβεζας, κ.Γεώργιο Τζίμα, σχετικά με το θέμα της οφειλόμενης από το 2019 επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) από το πετρέλαιο κίνησης για τα αλιευτικά σκάφη σε περισσότερους από 100 δικαιούχους Λευκαδίτες. Η απόφαση πληρωμής υπεγράφη σήμερα και περιλαμβάνει πλέον και τα χειρόγραφα τιμολόγια, τα οποία μέχρι σήμερα δεν καλύπτονταν, καθώς δεκτά γίνονταν μόνο τα ηλεκτρονικά έγγραφα.

Σχετικά με το θέμα ο κ.Καββαδάς δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι γίνεται πράξη αυτό για το οποία είχα δεσμευθεί στους αλιείς, δηλαδή η έγκριση από τον Υφυπουργό Οικονομικών και την ΑΑΔΕ της επιστροφής του ΕΦΚ σε όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους, ανεξαρτήτως του αν προσκόμισαν ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα τιμολόγια, υπό την προϋπόθεση να έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. 

Πρόκειται για μια δίκαιη απόφαση, που ήταν και απαίτησή μου, η οποία θα ανακουφίσει ενόψει των ημερών του Πάσχα δεκάδες οικογένειες που πασχίζουν να επιβιώσουν, εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς επιδημίας, η οποία έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το εισόδημά τους. Στην Λευκάδα η απόφαση αυτή αφορά πάνω από 100 οικογένειες.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή Τελωνείων που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις μας ώστε να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να μπορέσει να γίνει η επιστροφή σε όλους τους δικαιούχους. Το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η Κυβέρνηση ήταν να δώσει την ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να γιορτάσουν Πάσχα – και το έκανε. Ελπίζω αυτή η μικρή βοήθεια να τους δώσει ανακούφιση και χαρά τις φετινές δύσκολες, Άγιες ημέρες. Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα