Τετάρτη, 18/05/2022 | 07:39

Η ΑΒΑΣΤΑΚΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΕΩΝ

312 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/04/2020, 9:07 πμ | 0 σχόλια

 

 

Η ΑΒΑΣΤΑΚΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΕΩΝ

Από τον Ταξιάρχη Κωστόγιαννη, οικονομολόγο

 Είναι εξωφρενική η απάθεια με την οποία εργαζόμενοι και λαοί δεχόμαστε να παίζονται παιχνίδια σε βάρος μας έξω από κάθε λογική. Ένα τέτοιο παράλογο παιχνίδι είναι αυτό που σχετίζεται με την χρηματοδότηση των κρατών από την ΕΚΤ.

 

  Η απλή αλήθεια εντέχνως κρυμμένη, αποσιωπημένη και απούσα από το σύνολο των αναλύσεων  είναι πως η ΕΚΤ έχει έναν πρωτογενή μηχανισμό δημιουργίας παράνομου πλουτισμού. Ποιος είναι αυτός; Βάζει το μηχάνημα και τυπώνει νέο χρήμα. Τα προηγούμενα χρόνια, τώρα και μετά. Το χρήμα αυτό το πουλά, το μαζεύει και το ξαναπουλά με τόκους, πανωτόκια, μνημόνια, δημιουργία χρεών και πάει λέγοντας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από τα ίδια τα επίσημα στοιχεία της ΕΚΤ (ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΤ μετά το 2002).Όποιος δεν ενοχλείται από αυτό το απαράδεκτο αυτό γεγονός και θεωρεί πως το χρήμα αυτό ανήκει σε κάθε Στουρνάρα, Πρόντι ή Λαγκάρντ  είναι άξιος της μοίρας του. 

 
  Δεν κάνω την ανάλυση αυτή, επειδή αγνοώ  τι λένε οι οικονομικές τους θεωρίες σχετικά με το κόστος χρήματος, αλλά γιατί θεωρώ αυτές τις θεωρίες γελοίες, επικίνδυνες και πρωτίστως αναληθείς. Ας  έχουμε υπόψιν αυτές τις απλές αλήθειες σήμερα που η ΕΚΤ μας περνά νέες αλυσίδες παρουσιαζόμενη  ως σωτήρας των λαών.

 
Το νόμισμα αυτό καθαυτό δεν έχει την παραμικρή ουσιαστική αξία. Η αξία του είναι συμβατική, παράγεται χωρίς κόστος και είναι αδιανόητο να επιτρέπουμε τη μετατροπή του σε θανατηφόρο εργαλείο στα χέρια οικονομικών δολοφόνων.  
Αυτό που θα έπρεπε να γίνει στη σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνουμε λόγω πανδημίας είναι το εξής: α) διαγραφή των χρεών των κρατών και β) χρηματοδότηση των κρατών από την ΕΚΤ χωρίς δανεισμό. 

 
Δεν περιμένω βέβαια από αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα στα οποία δυστυχώς  επιτρέψαμε να διαχειρίζονται τις τύχες μας κάτι τέτοιο. Αυτό είναι υπόθεση δικού μας αγώνα και αγώνα όλων των λαών. Αν δεν τον κάνουμε τρέμω στη σκέψη του κόσμου που ετοιμάζουμε για τα παιδιά μας!! 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα