Τρίτη, 05/07/2022 | 02:20

«Επιδημία Κορωναϊού COVID19: H υπερβολή είναι χειρότερη της αδράνειας» Άρθρο του Δρ. Χαράλαμπου Γκούβα (*)

666 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/04/2020, 10:42 μμ | 1 σχόλιο

 

 

Η ανθρωπότητα από το Δεκέμβριο 2019 μέχρι σήμερα Απρίλιος 2020, ζεί μιά πρωτόγνωρη εμπειρία. Οχι πώς δεν έχει ξανασυμβεί! Και παλιά συνέβη (λοιμός Αθηνών, πανώλης, ευλογιά, ισπανική γρίππη) αλλά και πρόσφατα (γρίππη Η1Ν1, γρίππη πτηνών, ιός χοίρων, Ebola, SARS, MERS, κλπ). Τι το καινούργιο έχει αυτή η νέα επιδημία; ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ. Ταχεία μεταδοτικότητα. Τίποτε περισσότερο από άλλες επιδημίες. Οι άλλες παράμετροι βρίσκονται υπό έρευνα. Σε αυτό προστέθηκε ο γενικευμένος πανικός. Σε αυτό συνετέλεσαν όλα τα ΜΜΕ γιατί το θέμα «πουλάει» στό συναίσθημα του φόβου του θανάτου.

 

Ας το πούμε με πιό απλά λόγια. Οι λαοί, πχ οι Ελληνες έχουν αποδεχθεί ως δήθεν «φυσιολογικό» φαινόμενο να έχουμε ετησίως στα 10.000.000 πληθυσμό, 1500-2000 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα, διότι δεν συμβαίνουν μέσα σε μιά εβδομάδα, ούτε σε ένα μήνα. Γίνονται αραιά και στατιστικά κατανεμημένα και «περνάνε στο ντούκου». Ετσι, οι Ελληνες αποδέχονται 1500-2000 φέρετρα ετησίως από τροχαία ατυχήματα, ως «φυσιολογικό» φαινόμενο της τεχνολογίας και ουδείς ζήτησε μέτρα απαγόρευσης, πχ να κυκλοφορούν τα ΙΧ με τελευταίο νούμερο το 3 κάθε Δευτέρα μόνο, τα σε 5 κάθε Σάββατο, κλπ. Ο μόνος που διαμαρτύρεται είναι ο «Ιαβέρης» (Αναστάσιος Μαρκουίζος). Αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Ο λαός τρομάζει όταν βλέπει πολλά φέρετρα μαζεμένα. ΑΥΤΟ είναι το αίτιο του πανικού λαών και κυβερνήσεων (Πλήν Βραζιλίας και Σουηδίας).

 

Ας έρθουμε τώρα στην επιδημία SARS-COVID19. Aπό πού προήλθε? Υπάρχουν δύο απόψεις. Η Α λέει ότι στόν ήδη υπάρχοντα Κορωναϊό SARS μπήκε αυτόματα ένα γονίδιο από νυχτερίδα και τον έκανε πιό μεταδοτικό και πιό τοξικό. Η Β θεωρία λέει ότι είναι Ιός Χίμαιρα (Chimera Virus) εργαστηριακής προέλευσης από το Εργαστήριο Βιολογικών ερευνών της Wǔhàn (Γιουχάν) και άγνωστο πώς «τους ξέφυγε». 

 

Θα μού πείτε «γίνεται αυτό»? Αν γίνεται λέει!!! Θα σας πώ τρία ιστορικά παραδείγματα. Πρώτον το 1972 έγινε ατύχημα διαρροής ιού, σε εργαστήριο παραγωγής εμβολίων στο Marburg της Γερμανίας με αποτέλεσμα 200 νεκρούς. Η πόλη ετέθη σε καραντίνα έγκαιρα. Δεύτερο. Το 1982 σε παράνομο απόρρητο εργοστάσιο μικροβιακού άνθρακα στή Σοβιετική Ενωση, χάλασαν τα φίλτρα και διέρρευσε σκόνη στήν πόλη. Διευθυντής ήταν ο  Βιοχημικός Kanadian Alibekovic σήμερα διαβιών εις ΗΠΑ. Ο τοπικός Νομάρχης τότε Boris Yeltsin, μετέπειτα Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, άσχετος ών, διέταξε τις υπηρεσίες καθαριότητας να σκουπίσουν την πόλη με αποτέλεσμα να σηκωθεί σκόνη να την εισπνεύσουν εκατοντάδες πολίτες και να πεθάνουν πάνω από χίλια άτομα!!! Στο πιστοποιητικό θανάτου έγραφαν ψέμματα πχ Λευχαιμία, Καρκίνος, κλπ. Το τρίτο περιστατικό είναι τραγικό. Ο τόπ Σοβιετικός επιστήμονας Βιολογικού Πολέμου Sergei Ustinov κατά τη διάρκεια πειράματος με Iό Εbola, τσιμπήθηκε κατα λάθος με βελόνα και μολύνθηκε. ΑΥΤΟΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΕ και αφού ειδοποίησε τους άλλους έμεινε μέσα μιά εβδομάδα γράφοντας τα συμπτώματα στον υπολογιστή και τελικά πέθανε από αιμορραγίες. Ο χώρος απολυμάνθηκε και το φέρετρο σφραγίσθηκε και αποτεφρώθηκε. (Αφιέρωμα του περιοδικού National Geographic, 2003).

 

Περνώντας οι μέρες, νέα δεδομένα έρχονται σιγά σιγά στο φώς από διάφορα κράτη και έρευνες γιά τον SARS-COVID19. Βρέθηκε λοιπόν ότι επί του συνολικού πληθυσμού μολυνθέντων από COVID19 η θνητότητα IFR= Infection Fatality Rate είναι κυμαινόμενη από 0,01% έως 0,02%. Βρέθηκε ότι επί των δηλωθέντων και νοσηλευομένων κρουσμάτων COVID19 η θνητότητα CFR= Case Fatality Rate είναι 3,5% (Κίνα, Ελλάδα, Ν. Κορέα) έως 8,5% (Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ). Βρέθηκε επίσης ότι η θνητότητα νοσηλευομένων κρουσμάτων σε ΜΕΘ (αναπνευστήρας) = Emergency Fatality Rate είναι 60% (τεράστια). Bρέθηκε τέλος οτι οι ασθενείς που πεθαίνουν από COVID19 συνήθως είναι ευπαθή ηλικιωμένα άτομα και πεθαίνουν από διάχυτη ενδαγγειακή πήξη, από Αναπνευστική ανεπάρκεια, και βλάβη Μυοκαρδίου. Ο θάνατος νέων ατόμων βρίσκεται υπό έλεγχο. Πιθανολογείται ότι έχουν κάποια ιδιοπαθή ανοσοποιητική ανεπάρκεια.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Με βάση τα ανωτέρω, εάν υποθέσουμε ότι ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ, τότε με ποσοστό μέγιστο IFR= 0,02% θα έχουμε συνολικά σε ΟΛΗ την Ελλάδα 2.000 νεκρούς ετησίως, όσο τα τροχαία δυστυχήματα. Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί διότι:

(α) ΔΕΝ θα κολλήσουν όλοι

(β) Ο Ιός θα μεταδοθεί σταδιακά σε πολλούς μήνες

(γ) Αργά ή γρήγορα θα έχουμε θεραπείες και εμβόλιο

(δ) Τα μέτρα προφύλαξης θα επιβραδύνουν το φαινόμενο

 

ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ: Μή νομίζετε ότι όλα έγιναν τέλεια στην Ελλάδα επειδή το λέει η τηλεόραση, ή επειδή είστε φιλοκυβερνητικός ψηφοφόρος. Επιστήμη και πολιτική ή θρησκεία ΔΕΝ συμβιβάζονται. Επίσης λάβετε υπ όψιν ότι οι Ελληνες διαφέρουμε σε πολλά. Κάποιοι είναι υγιέστατοι και πλούσιοι και δεν «σκάνε καθόλου», αλλά και κάποιοι είναι «σαράβαλα» και πάμφτωχοι και τους αφορά άμεσα. Τρέμουν.

 1. Αποφεύγω να απαριθμήσω τα λάθη της περιόδου Δεκ 2019-Μάρτιος 2020. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω.
 2. Είναι Μεγάλο λάθος η νοσηλεία COVID19 περιστατικών σε Κλασσικά Νοσοκομεία ΕΣΥ. ΔΕΝ ανακατεύουμε Λοιμωδη Νοσήματα με Κλασσικά περιστατικά (Βλέπε Σπιναλόγκα). Διότι: Πρώτον το Σύστημα ΟΛΟ βγήκε ή θα βγεί εκτός λειτουργίας και δεύτερον μολύνεται το προσωπικό. Η Νοσηλεία COVID19 πρέπει να γίνεται σε κλειστά γυμναστήρια σε πλήρη απομόνωση. Η Κίνα το έκανε (Προκάτ Νοσοκομείο) και από χθές το έκανε και η Σερβία (γήπεδο μπάσκετ). Το έγραψα αυτό πρίν από 1 και πλέον μήνα.
 3. Τα ευπαθή άτομα πρέπει να απομονωθούν εντός της οικίας τους ή άν είναι ενεργά-εργαζόμενοι να λάβουν προφυλακτικά μέτρα, μάσκες , γάντια , αντισηψία.
 4. Συμφωνώ με την απαγόρευση συγχρωτισμού. Οι μάσκες πρέπει να είναι υποχρεωτικές παντού.
 5. Τα χέρια πρέπει να πλένονται συνεχώς με υγρό σαπούνι. ΝΑΙ.
 6. ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της χώρας (νόμιμα και παράνομα) ΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΑΙ. Οποιος εισέρχεται μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών.
 7. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ απαγόρευσης πρέπει να αρθούν άμεσα. Η ΖΩΗ πρέπει να επανέλθει χωρίς συγχρωτισμό. Η Οικονομία δεν αντέχει. Το αντίτιμο της Καραντίνας θα είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ με επακόλουθο ασθένειες, ανασφάλιστους, άνεργους, έλλειψη τροφίμων, πληθωρισμός, αδυναμία αγοράς, φαρμάκων, κλπ
 8. Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: Εκτιμώ να έχουμε δραστική θεραπεία εντός 2-3 μηνών και εμβόλιο εντός εξαμήνου.Ηδη άρχισαν τα πειράματα.

 

Εχετε όλοι τις ευχές μου και ΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ. Ολα θα πάνε καλά.

 

(*) Ο Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας είναι ορθοπεδικός χειρουργός τραυματολόγος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών. Το βιβλίο του «Βιολογικός και Χημικός Πόλεμος» εκδόσεις Κάκτος 2003, διδάσκονταν στη Σχολή Ευελπίδων και στή Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας. Στρατιωτικά έχει ειδικότητα Πυρνηνικού Βιολογικού και Χημικού Ποελέμου (ΠΒΧΠ).

 

1 σχόλιο για “«Επιδημία Κορωναϊού COVID19: H υπερβολή είναι χειρότερη της αδράνειας» Άρθρο του Δρ. Χαράλαμπου Γκούβα (*)”

 1. Ο/Η Αλέξανδρος Γεωργίου λέει:

  Αγαπητέ κύριε Γκούβα,
  Δεχθείτε τα συγχαρητήριά μου και τις ευχαριστίες μου για το άρθρο σας.
  Μέσα στην καταιγίδα της παραπληροφόρησης και της ακατάσχετης τρομολαγνείας το κείμενό σας συγκαταλέγεται στις φωτεινές εξαιρέσεις.
  Παράκληση: Συνεχίστε να “φωνάζετε”. Είναι αβάσταχτη η 24ωρη ομοφωνία των εμπόρων της ανθρώπινης ανησυχίας.
  Αλέξανδρος Γεωργίου
  alexandros@dsa.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα