Τρίτη, 23/04/2024 | 13:46

Ελλάδα-Υγεία: Προσλήψεις ιατρικού & νοσηλευτικού προσωπικού, αυξάνονται οι ΜΕΘ, προμήθειες υγειονομικού υλικού

649 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/04/2020, 3:48 μμ | 0 σχόλια

 

Από την εισαγωγική τοποθέτηση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ 

και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα  

στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών 

και των ανταποκριτών ξένου τύπου 

Συνεχίζουμε τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αυξάνουμε τις Μ.Ε.Θ. και πραγματοποιούμε σημαντικές προμήθειες υγειονομικού υλικού. Έχουμε, ήδη, αυξήσει τις Μ.Ε.Θ. από τις 565 -που ήταν πριν από δυόμιση μήνες- στις 952, δηλαδή αύξηση κατά 68%. Παράλληλα, έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις  γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού, ενώ 2.500 εξ’ αυτών έχουν ήδη προσληφθεί. 

Στο μεταξύ ξεκίνησε από χθες η διαδικασία για τη συγκρότηση 500 Κινητών Ομάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, χωρισμένων σε δύο βάρδιες, οι οποίες θα παρέχουν κατ’ οίκον νοσηλευτικές υπηρεσίες και θα παίρνουν δείγματα βιολογικού υλικού από πρόσωπα που πιθανό να έχουν προσβληθεί από κορονοϊό. 

Με χθεσινή ανάρτησή του, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε, για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων στους ήρωες με τις μάσκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου ενάντια στον κορονοϊό. Τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκε το  Γενικό Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου βρέθηκε δίπλα για να τους στηρίξει και να τους ενθαρρύνει. Είχε στη συνέχεια τηλεδιάσκεψη με τον διοικητή του ΕΚΑΒ από τον οποίο ζήτησε να διαβιβάσει σε όλο το προσωπικό θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες. Επικοινώνησε κατόπιν -με τηλεδιάσκεψη- με εντατικολόγους πέντε μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων, με τους οποίους είχε συζήτηση για την ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να ανταπεξέρχεται σε κάθε πρόκληση, πέραν του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων, η έκτακτη ενίσχυση σε 113.780 εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ, καθώς και σε όσους υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, εκφράζουν, θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές που σπεύδουν να ενισχύσουν το Σύστημα Υγείας και τις προνοιακές δομές. Όπως επίσης και στους μικρούς και μεγάλους δωρητές που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας και την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Στο κύμα αυτό της κοινωνικής αλληλεγγύης ξεχωρίζει η διεθνής πρωτοβουλία δράσης για τον κορονοϊό ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα