Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:14

46 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα-16 βρίσκονται διασωληνωμένοι -19 ασθενείς πήραν εξιτήριο

625 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/03/2020, 6:16 μμ | 0 σχόλια

 

 

Όπως ανακοίνωσε σήμερα (19.03.2020) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 46 και συνολικά είναι πλέον 464.

Από το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας τα 72 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Από τους συνολικά 78 ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 16 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε μεταξύ άλλων πως όλοι οι νεκροί ήταν άνδρες και είχαν υποκείμενα νοσήματα. “Θέλω να εκφράσω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους. Συμπάσχουμε και θρηνούμε μαζί σας”.

 

Ο έκτος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορονοϊό ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί. Πρόκειται για άνδρα από την Καστοριά. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο άνδρας 70 ετών πέθανε στο νοσοκομείο της Καστοριάς την Τετάρτη. Πλέον από τα έξι θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα τα τρία είναι από την Καστοριά και είναι όλοι τους άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος υπέφερε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το έκτο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας, το οποίο κατέληξε σε ΜΕΘ μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας που οδηγούν σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα