Πέμπτη, 18/04/2024 | 13:50

31 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα! Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο

545 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/03/2020, 6:51 μμ | 0 σχόλια

 

 

Οργή και… έκκληση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για όσους… έφυγαν άρον – άρον κι ενώ ο κορονοϊός εξαπλώνεται. “Δεν είναι εκδρομή” είπε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά η ενημέρωση για τα νέα κρούσματα.

Η χώρα βρίσκεται… ένα βήμα από το ολικό lockdown, με τις οδηγίες για το “μένουμε σπίτι” να μην δείχνουν να “πιάνουν τόπο” για όλους και τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται.

Οι ουρές στις εθνικές οδούς δείχνουν πως πολλοί κάνουν… του κεφαλιού τους και μέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε νέο μήνυμα με σαφείς, σαφέστατες οδηγίες για τα “πρέπει” εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, ο οποίος έχει στοιχίσει την ζωή οκτώ -πλέον- ανθρώπων στην Ελλάδα.

ν τω μεταξύ, στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, 20.03.2020, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη του ενημέρωση, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 31 νέα κρούσματα του φονικού ιού στην Ελλάδα.

Συνολικά υπάρχουν πια 495 κρούσματα, εκ των οποίων τα 84 είναι “ορφανά”, δηλαδή δεν έχουν “ιχνηλατηθεί” σε σχέση με τα πρώτα κρούσματα.

Τα περισσότερα είναι στην Αθήνα και μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 7.200 δείγματα.

90 άνθρωποι σονηλεύονται, εκ των οποίων οι 20 διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη.

Οργή Τσιόδρα για τις… εκδρομές!

Αμέσως μετά την ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορονοϊού, ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας άλλαξε… ύφος και έστειλε σαφή μηνύματα.

 

Αναρωτήθηκε… πόσες φορές θα πρέπει να πει τα ίδια και τα ίδια, κατακρίνοντας όλους όσοι αποφάσισαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους και να φύγουν για τα χωριά ή τα εξοχικά τους.

Τόνισε πως είναι άκρως επικίνδυνο να βρίσκονται σε ένα αυτοκίνητο πολλά άτομα ενώ κάποιος μπορεί να έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό και τουλάχιστον απηύθυνε έκκληση σε όσους έφυγαν, να μην έρθουν σε επαφή με κανέναν… εκεί που πάνε.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα