Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:21

Όλγα Γεροβασίλη : Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κράτησε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και άφησε και 35 δισ. “μαξιλάρι”

656 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/03/2020, 4:34 μμ | 0 σχόλια

 

 

Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κράτησε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και άφησε και 35 δισ. “μαξιλάρι”. Πολιτικές μεγάλης Εθνικής Ευθύνης

·        Όσοι  αποδοκίμαζαν τα δημόσια συστήματα υγείας και το κοινωνικό κράτος θα πρέπει σήμερα να ζητήσουν μια συγγνώμη

·        Η πολιτική θα πρέπει να μετακινηθεί στην ουσία και όχι στην επικοινωνιακή διαχείριση

·        Πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι με ότι χρειαστεί προκειμένου να μπορέσουμε να βγούμε χωρίς τρομακτικές απώλειες από αυτή τη κρίση

·        Υπάρχουν πολλά που χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης όπως τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και οι σοβαρές καταγγελίες που καταγράφονται για την έλλειψη προστατευτικών μέτρων σε κλάδους ντιλίβερι, κούριερ, ταχυδρομείων και όσων άλλων είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται αυτές τις μέρες

·        Να επαναξιολογήσουμε τη λέξη αλληλεγγύη και την πρόταση “κανείς μόνος του”, ώστε το τέλος αυτής της διαδρομής να μας βρει καλύτερους

·       Μετά από την απουσία της χώρας μας από τη διάσκεψη του Βερολίνου, σήμερα εξελίσσεται πάλι μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ Γερμανίας-Γαλλίας-Τουρκίας με θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό, χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδας, χωρίς να βλέπουμε καμία αντίδραση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης

Είμαστε στην αρχή μιας δύσκολης πορείας ανέφερε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, στο ραδιόφωνο του real fm με το Νίκο Χατζηνικολάου, σήμερα Τρίτη 17 Μάρτη και πρόσθεσε, αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να σκεφτούμε όλοι μας σοβαρά πως θα επαναξιολογήσουμε τη λέξη αλληλεγγύη και την πρόταση “κανείς μόνος του”, ώστε το τέλος αυτής της διαδρομής να μας βρει καλύτερους.

“Σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαμε στηρίξει τα τελευταία χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης το σύστημα υγείας, με τις δυσκολίες που υπήρχαν, τι θα είχε συμβεί αν η χώρα δεν έβγαινε από το μνημόνιο με 35 δισ. «μαξιλάρι», το οποίο μπορεί σήμερα να χρησιμοποιηθεί. Ήταν πολιτικές μεγάλης εθνικής ευθύνης” τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη και συμπλήρωσε πως όσοι  αποδοκίμαζαν τα δημόσια συστήματα υγείας και το κοινωνικό κράτος θα πρέπει σήμερα να ζητήσουν μια συγγνώμη.

Υπάρχουν πολλά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση που είναι χωρίς αμφιβολία σε θετική κατεύθυνση υπογράμμισε η κα Γεροβασίλη αλλά τόνισε πως απαιτούνται γρήγορα αντανακλαστικά βασιζόμενα σε επιστημονικά δεδομένα και συνεχής κυβερνητική εγρήγορση.
“Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες στεκόμαστε με ευθύνη ως αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, θα συνεχίσουμε την κριτική μας με την έννοια της πίεσης προς μια θετικότερη κατεύθυνση” και συνέχισε “ η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή που ασκούσε η ΝΔ, όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και μήνες, να θυμίσω τη στάση ευθύνης που κρατήσαμε στα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό, στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την ψήφο των αποδήμων, δεν παρασυρθήκαμε από λαϊκισμούς και ασκούμε υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση”.

Είναι ώρες ευθύνης και εθνικής συννενόησης, τόνισε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, και υπενθύμισε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως όλα τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι στη διάθεση της πολιτείας για να συμβάλλουν δημιουργικά στην κατεύθυνση της ορθολογικής αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας. Σε αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν όλοι και όχι όπως ανεύθυνα συμπεριφέρθηκαν κάποιοι βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης, όπως με τις δηλώσεις τους για τη μετάληψη, υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη, ούτε χρειάζονται αυτή τη στιγμή κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, όπως αυτή του υπουργού κ. Γεωργιάδη που βρέθηκε ο ίδιος μέσα σε σούπερ μάρκετ συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων για να δείξει ότι τα ράφια είναι γεμάτα. Η πολιτική θα πρέπει να μετακινηθεί στην ουσία και όχι στην επικοινωνιακή διαχείριση.

“Σε μια οικονομία που πλήττεται και θα πλήττεται όλο αυτό το διάστημα προφανώς θα πρέπει το πολιτικό σύστημα σε Ελλάδα και Ευρώπη να ανακρούσει πρύμναν” σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη, και είναι ένα θετικό βήμα όσα ακούσαμε χτες από τα ευρωπαϊκά όργανα, πως δεν θα τηρηθούν ακριβώς οι κανόνες της δημοσιονομικής πειθαρχίας και η αλλαγή πολιτικής για τις κρατικές επιδοτήσεις. “Θα πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι με ό,τι χρειαστεί προκειμένου να μπορέσουμε να βγούμε χωρίς τρομακτικές απώλειες από αυτή τη κρίση” είπε η κα Γεροβασίλη αλλά υπάρχουν πολλά που χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης όπως τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και οι σοβαρές καταγγελίες που καταγράφονται για την έλλειψη προστατευτικών μέτρων σε κλάδους ντιλίβερι, κούριερ και ταχυδρομείων. Υπάρχουν εργαζόμενοι που πλήττονται και έχουν μεγάλη ανασφάλεια για την επόμενη μέρα, άνθρωποι που πρέπει να μείνουν στο σπίτι χωρίς όμως να έχουν χρήματα. Σε αυτή τη συγκυρία τα 35 δισ. που έχει η χώρα και που εξασφαλίστηκαν ως «μαξιλάρι» ασφαλείας αποδεικνύεται ότι μπορεί να είναι και σανίδα σωτηρίας αν χρησιμοποιηθούν σωστά, τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Τέλος, σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για τα γεγονότα στα σύνορα, η κα Γεροβασίλη επεσήμανε πως η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική της στάση, μετά και τις δραματικές εξελίξεις στον Έβρο, με τη χρησιμοποίηση ευάλωτων ανθρώπων προκειμένου να ασκήσει πίεση στα σύνορα μας. “Σημασία έχει τι κάνει η χώρα μας απέναντι σε όλα αυτά και βλέπουμε να εξελίσσεται πάλι μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ Γερμανίας-Γαλλίας-Τουρκίας με θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό, χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδας. Μετά από την απουσία της χώρας μας από τη διάσκεψη του Βερολίνου, σήμερα γίνεται και αυτό χωρίς να βλέπουμε καμία αντίδραση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης”.
Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, η αποσυμφόρηση στα νησιά δεν προχωράει ενώ χθες είχαμε πυρκαγιά, με θύμα ένα 6χρονο παιδί σε συνθήκες συνωστισμού, που με μεγάλη δυσκολία και υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε η πυροσβεστική να αντιμετωπίσει.
“Έχουμε μια συνεχιζόμενη τραγωδία η οποία είναι και εθνική ντροπή” τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη και συνέχισε λέγοντας πως θα πρέπει να σταματήσουν οι ιδεοληψίες, όχι μόνο οι ιδεοληψίες που ήθελαν αδύναμο το δημόσιο σύστημα υγείας έναντι του ιδιωτικού τομέα αλλά θα πρέπει να σταματήσουν και οι ιδεοληψίες της αποτροπής και η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να μην έχουμε άλλες τραγωδίες στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα