Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:41

Σχεδιάζεται αυστηρότερη απαγόρευση μετακινήσεων

500 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/03/2020, 11:16 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Νέα αυστηρότερα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα Τρίτη το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, με βάση πληροφορίες της «Καθημερινής», το επόμενο βήμα που μελετά η κυβέρνηση είναι η έξοδος των πολιτών να γίνεται για συγκεκριμένη διάρκεια και όχι όσο θέλει ο καθένας.

Αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή που στέλνουμε το γνωστό sms, που μας επιτρέπει την έξοδο, θα έχουμε περιορισμένο χρόνο κατά τον οποίο θα μπορούμε να είμαστε έξω από το σπίτι. Αυτή η σκέψη εξετάζεται να εφαρμοστεί όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα και θα συνεπάγεται την κατάργηση της γραπτής δήλωσης και την έξοδο μόνο με sms. To μέτρο αυτό θα περιορίσει και την έξοδο των πιο ηλικιωμένων, που αποτελεί ένα από τα ζητήματα τα οποία απασχολούν καθημερινά το Μαξίμου.

Τη συγκεκριμένη πρόθεση φωτογράφισε μία αποστροφή χθες του Νίκου Χαρδαλιά, όταν είπε πως δεν μπορεί κάποιος να βγαίνει έξω για απεριόριστο χρόνο.

Εν τω μεταξύ έχει καταστεί πια σαφές πως το φετινό Πάσχα δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια. Το είπε χθες ευθέως ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Φέτος «δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δεν θα ψήσουμε στις αυλές και δεν θα επισκεφθούμε τις εκκλησίες μας» είναι η φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που κρίθηκε απαραίτητο να ειπωθεί ώστε να προετοιμαστεί εγκαίρως η κοινή γνώμη για τη χρονική επέκταση της εντολής «Μένουμε σπίτι», τουλάχιστον μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Στην κυβέρνηση παρακολουθούν καθημερινά πώς εξελίσσεται η εφαρμογή των μέτρων από τους πολίτες, καθώς το θεωρούν το πιο κρίσιμο κομμάτι για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Παράλληλα, πολύ πιθανό πρέπει να θεωρείται ακόμα πως ίσως υπάρξει κλείσιμο των διοδίων για το ευρύ κοινό τις ημέρες του Πάσχα, ενώ στο τραπέζι υπάρχουν και άλλα μέτρα. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών, στις οποίες παρατηρείται συνωστισμός.

Όπως συνωστισμός παρατηρήθηκε σήμερα το πρωί στα υποκαταστήματα των τραπεζών, καθώς χθες πιστώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των συντάξεων του Απριλίου και οι περισσότεροι έσπευσαν να πάρουν τα χρήματα που χρειάζονται.

Μάλιστα η πρόσφατη απαγόρευση συναλλαγών για ποσά μικρότερα των 400 ευρώ (1000 ευρώ για καταθέσεις) στα γκισέ αυξάνει ακόμα περισσότερο την πίεση στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης ή κατάθεσης χρημάτων.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα