Παρασκευή, 19/04/2024 | 09:59

Στους 631 οι νεκροί στην Ιταλία από τον κορωνοϊό – Αυξήθηκαν κατά 168 σε μία ημέρα

625 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/03/2020, 8:28 μμ | 0 σχόλια

 

 

Συνεχίζεται η δραματική αύξηση των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, καθώς σήμερα Τρίτη καταγράφηκαν 168 νέοι θάνατοι από τον ιό.

Πρόκειται για τον υψηλότερο απολογισμό ημέρας από την αρχή της επιδημίας στην Ιταλία και οι νεκροί πλέον έχουν φτάσει στους 631 από 463 που ήταν χθες.

Τα συνολικά κρούσματα πλέον ανέρχονται σε 10.149 από 9.172, αφού καταγράφηκαν 977 νέα, ενώ έχουν θεραπευτεί 1.004 άνθρωποι, από τους 724 την προηγούμενη ημέρα και έτσι, θετικοί στον ιό παραμένουν 8.514 άνθρωποι. Σε εντατική θεραπεία βρίσκονται 877 ασθενείς, από τους 733 τη Δευτέρα.

Στη Λομβαρδία, την περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο, τα κρούσματα είναι 5.791 και 468 οι νεκροί.

Η Ιταλία των 60 εκατομμυρίων κατοίκων βρίσκεται σε «εθνική καραντίνα» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, που οδήγησε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα μέτρα της Ιταλίας λόγω του κορωνοϊού

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επισήμανε την ανάγκη να αλλάξουν οι συνήθειες των κατοίκων για να περιοριστεί η θνησιμότητα από τον ιό και να μειωθούν τα κρούσματα.

Από σήμερα ολόκληρη η χώρα αποτελεί «κόκκινη ζώνη». Η μετακίνηση του πληθυσμού περιορίστηκε από άκρη σε άκρη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται “εγώ μένω σπίτι”».«Δεν θα υπάρχει πια κόκκινη περιοχή, αλλά μία προστατευόμενη Ιταλία. Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη τη χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός εξηγώντας ακόμα:

«Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» και εξήγησε ότι «σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλiκής Α’ Εθνικής».

Μέχρι τις 3 Απριλίου, τέλος, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει δεχτεί τόσο ισχυρό πλήγμα από τον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ : zougla.gr

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα