Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:58

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το τρέχον και το επόμενο τεύχος των Πρεβεζάνικων Χρονικών

559 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/03/2020, 4:56 μμ | 0 σχόλια

 

 

Η τοπική ιστορία αλλά και η πνευματική δημιουργία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας, υπηρετείται κυρίως από την έκδοση των Πρεβεζάνικων Χρονικών που αποτελεί το μοναδικό επιστημονικό περιοδικό του νομού μας.

Αποστολή του περιοδικού είναι η δημοσίευση επιστημονικών άρθρων που εμπλουτίζουν τη γνώση μας για το ιστορικό παρελθόν και την πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τις σύγχρονες πνευματικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις και προβληματισμούς των κατοίκων της Πρέβεζας. 

Έτσι, στο περιοδικό δημοσιεύονται άρθρα Πρεβεζάνων δημιουργών, ή άρθρα που αφορούν στο νομό Πρέβεζας, αφού προηγουμένως κριθούν από την Ομάδα Εργασίας για τις Περιοδικές Εκδόσεις, που έχει συσταθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Τα άρθρα που φιλοξενούν τα Πρεβεζάνικα Χρονικά εντάσσονται στα πεδία των επιστημών, της αρχαιολογίας, της ιστορίας, της λαογραφίας, της φιλολογίας, της αρχιτεκτονικής, της λογοτεχνίας και της τέχνης γενικότερα.

Με αυτήν την ανοικτή επιστολή η Ομάδα Εργασίας για τις Περιοδικές Εκδόσεις των Πρεβεζάνικων Χρονικών απευθύνει πρόσκληση για  αποστολή πρωτότυπων επιστημονικών άρθρων που θα κινούνται στα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα, προκειμένου να φιλοξενηθούν στο υπό έκδοση τεύχος του περιοδικού. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν τα προς δημοσίευση άρθρα τους, σε ηλεκτρονική μορφή, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020

Κάνουμε επίσης γνωστό, ότι το αμέσως επόμενο τεύχος των Πρεβεζάνικων Χρονικών, θα είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.  Θα φιλοξενήσει ιστορικά άρθρα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την επέτειο της επανάστασης του 1821 και τον αντίκτυπό της στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Πρέβεζας, καθώς και τη συμμετοχή των κατοίκων του σ’ αυτήν. Επίσης, έργα και άρθρα φιλολογικού, λαογραφικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που θα πρέπει επίσης να σχετίζονται με την Επανάσταση του 1821.

Για το επόμενο τεύχος, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν τα προς δημοσίευση άρθρα τους, σε ηλεκτρονική μορφή, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τις προδιαγραφές συγγραφής και παρουσίασης των άρθρων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας (τηλ.: 26820-29889 & email: dbprevezas@yahoo.gr).

Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση των πνευματικών ανθρώπων της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης ελληνικής επιστημονικής και συγγραφικής κοινότητας. 

 

Η Ομάδα Εργασίας για τις

Περιοδικές Εκδόσεις Δήμου Πρέβεζας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα