Πέμπτη, 20/01/2022 | 10:53

Πρέβεζα : Να αποφευχθεί η εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων -Δε θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων την 25η Μαρτίου

298 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/03/2020, 12:18 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το Τμήμα  Περιβάλλοντος του Δήμου Πρέβεζας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για να  διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έκτακτη κατάσταση που έχει προκύψει, απηύθυνε ήδη πρόσκληση προς  τους δημότες να αποφύγουν την εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων στην πόλη.

Δυστυχώς, μέσα στο Σαββατοκύριακο,  είτε από άγνοια, είτε από ανευθυνότητα δημιουργήθηκαν σε διάφορα σημεία του Δήμου  εστίες μόλυνσης λόγω της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης κλαδιών και κάθε άλλου είδους αντικειμένων. Μάλιστα παρατηρήθηκε το φαινόμενο  αρκετοί καταστηματάρχες των οποίων η λειτουργία των επιχειρήσεων έχει ανασταλεί, να πετούν έπιπλα, οικοδομικά υλικά κλπ. με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο.

Σε  μια ύστατη προσπάθεια ενημέρωσης των δημοτών μας  επαναλαμβάνουμε ότι το προσωπικό του τομέα καθαριότητας  έχει ενταχθεί στο σχεδιασμό του Δήμου για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού και το καθεστώς των αδειών  ειδικού σκοπού και δεν επαρκεί για εργασίες πέραν της αποκομιδής των οικιακών απορριμμάτων.

Κατανοούμε απόλυτα τις ανάγκες που υπάρχουν,  όμως εκείνο που προέχει είναι να διατηρήσουμε το Δήμο καθαρό  αποφεύγοντας οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές  επικαλούμαστε το αίσθημα ευθύνης του καθενός μας για την επιτυχή αντιμετώπιση της   κατάστασης.

Τέλος ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 δε θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή απορριμμάτων στο Δήμο Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα