Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:18

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου

721 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/03/2020, 5:31 μμ | 0 σχόλια

 

 

Η εξάπλωση της νόσου του κορωνοϊού ανατρέπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον προγραμματισμό των μεγάλων διεθνών εκθέσεων τουρισμού και προϊόντων. Ήδη ματαιώθηκαν για φέτος δύο εκθέσεις στις οποίες επρόκειτο να συμμετάσχει με περίπτερά της η Περιφέρεια Ηπείρου:  η ΙΤΒ Βερολίνου και η PROWEIN (για οίνους – ποτά) που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ επίσης της Γερμανίας. 

Η Έκθεση FOOD EXPO της Αθήνας, μετατέθηκε για τον ερχόμενο Μάιο, ενώ προς το παρόν συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διεθνή έκθεση της Μόσχας  ΜΙΤΤ που είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 17-19 Μαρτίου. 

 «Οι ακυρώσεις των διεθνών εκθέσεων αποτελεί ασφαλώς μια αρνητική εξέλιξη, προέχει όμως η προστασία του κοινωνικού συνόλου, από τον κορωνοϊό που λαμβάνει καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Είναι νωρίς να εκτιμήσουμε το βαθμό στον οποίο θα επηρεαστεί η επισκεψιμότητα της Ηπείρου και θα είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού για τις δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν για τόνωση του τουρισμού μας, μόλις υποχωρήσει η μετάδοση του ιού. Όσο  για την προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων οι επιπτώσεις από τις ακυρώσεις εκθέσεων, εκτιμώ πως θα είναι μικρότερες», αναφέρει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Οι τελευταίες συμμετοχές της Ηπείρου 

Στη διάρκεια του Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Ηπείρου, υλοποιώντας τον στρατηγικό της σχεδιασμό, συμμετείχε σε στοχευμένες εκθέσεις εντός και εκτός συνόρων, καθώς και στον 1ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής (Chef και  pastry Chef).  

 

Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Μονάχου

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού f.re.e του Μονάχου, η οποία φέτος γιόρτασε την 50η επέτειό της. Την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 130.000 επισκέπτες και συμμετείχαν εκθέτες από 60 χώρες. Η αποστολή της Περιφέρειας ανέδειξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες για εναλλακτικό τουρισμό στην Ήπειρο, ενώ σε συνεργασία με τον Ηπειρωτικό Σύλλογο Μονάχου παρουσίασε τα στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού και της γαστρονομίας της περιοχής μας. Το περίπτερο της Ηπείρου επισκέφτηκαν και στελέχη των Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών στο Μόναχο. 

Στο Βελιγράδι Σερβίας

Στοχεύοντας στο αυξανόμενο ενδιαφέρον Σέρβων για τουρισμό στην Ελλάδα, η Περιφέρεια συμμετείχε στη διεθνή έκθεση ITF 2020 που πραγματοποιήθηκε από 20 έως 23 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι. Η Περιφέρεια φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ., το οποίο και επισκέφτηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θ. Καράογλου, στελέχη του ΕΟΤ, της Ελληνικής Πρεσβείας,  καθώς και ο Γ.Γ. Τουρισμού της Σερβίας. 

Στο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής- Ζαχαροπλαστικής

Η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν «τιμώμενη περιοχή» στον 1ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής- Ζαχαροπλαστικής (chef- pastry chef), που πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα 21-23 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά Αττικής. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων δια του τμήματος Αρχιμαγείρων, το οποίο κατάφερε να αναδείξει κατά τον καλύτερο τρόπο τα Ηπειρωτικά προϊόντα και την εξαιρετική Ηπειρωτική γαστρονομία.

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων, διαγωνίστηκε σε οκτώ κατηγορίες και κατέκτησε 6 συνολικά μετάλλια, ένα χρυσό, τρία ασημένια και δύο χάλκινα.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα