Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:03

Κρίσιμος ο Απρίλιος για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας

439 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/03/2020, 12:31 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Κρίσιμος θεωρείται ο μήνας Απρίλιος για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με την άποψη των ειδικών επιστημόνων. Μία άποψη την οποία συμμερίζεται η κυβέρνηση, η οποία, μέσω των στελεχών της, διαμηνύει ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Ήδη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, επισήμανε ότι «δεν πρέπει να χαλαρώσει κανείς αυτήν την κρίσιμη περίοδο». Στην ίδια γραμμή κινείται και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ξεκαθάρισε δημόσια ότι: «Φέτος, θα κάνουμε Πάσχα στα σπίτια μας. Κανένας Αθηναίος δεν θα επιτραπεί να ταξιδέψει στο χωριό του…» και κάλεσε τον κόσμο να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να κάνει υπομονή ένα μήνα.

Αυτό που φοβάται η επιστημονική κοινότητα, είναι η έξαρση του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα, δηλαδή τον μήνα Απρίλιο, ο οποίος θεωρείται από τους πιο κρίσιμους.

Όπως ανέφερε κατά την χθεσινή του συνέντευξη τύπου, ο Λοιμωξιολόγος, κ. Σωτήρης Τσιόρδας, «είμαστε στο καλό σενάριο και το κακό σενάριο δεν φαίνεται προς το παρόν Όσο ο ιός είναι εδώ, υπάρχει απειλή».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι «σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, περιμένουμε την κορύφωση εντός του Απριλίου. Από τα μέσα μέχρι τα τέλη».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα