Πέμπτη, 28/03/2024 | 15:16

Κέντρο νεότητας Δήμου Πρέβεζας : ενημέρωση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης

643 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/03/2020, 2:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

  Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοΐου εκδόθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄55/11-03-2020) για τα δύο προγράμματα, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται για ένα (1) μήνα η ισχύς των αιτήσεων, που πρέπει να επανυποβληθούν μέσα στο μήνα Μάρτιο, προκειμένου να μειωθεί η προσέλευση κοινού στις υπηρεσίες. Ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Σε περίπτωση που μέχρι τη δημοσίευση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, έχει ήδη εγκριθεί νέα αίτηση, τότε αυτή εξακολουθεί να ισχύει. 
  •  Σε περίπτωση που υποβληθεί αίτηση απευθείας από τους αιτούντες και μετά τη δημοσίευση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά. 
  • Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.  

 Επομένως, η ανάγκη προσέλευσης των ωφελουμένων περιορίζεται στις περιπτώσεις υποβολής νέας αίτησης (και όχι επανυποβολής μετά την πάροδο του εξαμήνου), όταν δεν είναι δυνατή η υποβολή της με κωδικούς Taxis, καθώς και στις περιπτώσεις τεκμηρίωσης πραγματικής κατάστασης όταν η αίτηση έχει μπει σε αναστολή. 

  Οι ώρες εισόδου – προσέλευσης του κοινού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας, πραγματοποιούνται στο χρονικό διάστημα από 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.. και έπειτα από τηλεφωνικό ραντεβού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΗΛ: 26820-89003  

                       ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  Β. Μπάλκου 1 (Πρώην Λαϊκή Αγορά)

               Ε-ΜΑΙL :  Κοινωνική Λειτουργός: kkdp1@1485.syzefxis.gov.gr                           

                                         Ψυχολόγος: kkdp2@1485.syzefxis.gov.gr 

 

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα