Πέμπτη, 28/09/2023 | 09:15

Δήμοι -Απαγόρευση κυκλοφορίας: Επιπλέον ευθύνες & πλάνο έκτακτης ανάγκης (έγγραφα)

428 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/03/2020, 11:51 πμ | 0 σχόλια

 

 

Tρεις επιπλέον ευθύνες αποκτούν οι δήμοι μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ που δημοσίευσε η aftodioikisi.gr,  

1.Με ειδική μέριμνα του οικείου δήμου ενημερώνονται με κάθε πρόσφορο μέσο οι πληθυσμοί Ρομά έκαστης περιοχής, ώστε να παραμείνουν καθ’ όλο το διάστημα του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας εντός των καταυλισμών, υπό την επιφύλαξη των κατ’ εξαίρεση επιτρεπόμενων κινήσεων της παρ. 2 του άρθρου πρώτου. Για τον σκοπό αυτό, η δημοτική αρχή μπορεί να ζητεί τη συνδρομή της οικείας αστυνομικής αρχής και να χρησιμοποιεί ηχητικά ενημερωτικά μηνύματα προς άμεση ενημέρωση των πληθυσμών αυτών.
2.Άστεγοι και τοξικοεξαρτημένα ανέστια άτομα μετακινούνται, με μέριμνα της οικείας δημοτικής αρχής, σε κατάλληλους δημοτικούς χώρους φιλοξενίας και τους παρέχεται κάθε δυνατή φροντίδα, συσσίτιο και περίθαλψη.
3. Οι κοινωνικές υπηρεσίες/δομές των δήμων μεριμνούν για την κατ’ οίκον παράδοση του ημερησίου συσσιτίου σε δικαιούχους οργανωμένων συσσιτίων και δικαιούχους προγραμμάτων επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ). Σε περίπτωση που ο δικαιούχος, για οποιονδήποτε λόγο, δεν είχε δηλώσει διεύθυνση διαμονής, αυτή δηλώνεται τηλεφωνικά από τον ίδιο στην αρμόδια υπηρεσία. Δικαιούχοι συσσιτίου της παρ. 2 σιτίζονται στις δομές στις οποίες μετακινούνται.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου των υπουργών της κυβέρνησης για τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο υφυπουργός Θ. Λιβάνιος τόνισε ότι «οι δημοτικές αρχές οφείλουν να φροντίσουν να μην βρίσκεται κανένας άστεγος στο δρόμο αυτές τις δύσκολες ώρες» υποστήριξε. Πρόσθεσε ότι θα γίνεται η διανομή από τα συσσίτια μόνο  κατ’ οίκον. Οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι επιφορτισμένοι και για τους Ρομά, να ενημερωθούν και να προστατευθούν, κατέληξε.

Ποιες υπηρεσίες των δήμων και περιφερειών πρέπει να λειτουργούν

Παράλληλα σε ΕΓΚΥΚΛΙΟ του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύθηκε πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας καταγράφονται πρόσθετες υπηρεσίες των δήμων και περιφερειών που πρέπει να είναι σε λειτουργία κατά τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού,

Συγκεκριμένα:

Διευθύνσεις Πληροφορικής των ΟΤΑ

Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης – Δ.Ε.Υ.Α.

Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – Φ.Ο.Δ.Σ.Α

και όπου υπάρχουν:

Γενικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων – Γ.Ο.Ε.Β.

Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων – Τ.Ο.Ε.Β.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα