Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:33

ΒΟΥΤΙΑ -13% στο χρηματιστήριο Αθηνών – Στο “Κόκκινο” η παγκόσμια χρηματαγορά λόγω κορωνοϊού & Πετρελαίου

619 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/03/2020, 3:09 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

Με την έναρξη της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα το πρωί σημειώθηκε κάθετη πτώση του γενικού δείκτη της τάξης του -13% με όλο το ταμπλό να είναι στο «κόκκινο» και τις τραπεζικές μετοχές να βυθίζονται έως και -30%.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί προφανώς το δραματικό sell-off που χαρακτηρίζει τις διεθνείς αγορές. Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης άνοιξε το πρωί της Δευτέρας με -6%. Απώλειες της τάξης του -8% σημειώνει ο γερμανικός DAX και ο βρετανικός FTSE100.

Καταρρέουν οι τιμές του πετρελαίου με αποτέλεσμα να βυθίζεται ο ενεργειακός κλάδος παγκοσμίως αναγκάζοντας τους επενδυτές να τρέπονται σε μαζική φυγή. Το φαινόμενο άρχισε από το γενικό ξεπούλημα στις ασιατικές αγορές, ακολούθησε η βουτιά στην Ευρώπη και όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσει και η αμερικανική χρηματαγορά.

Πετρέλαιο και κορωνοϊός είναι οι κύριες αιτίες που προκαλούν αυτή τη σοβαρή χρηματιστηριακή αστάθεια την ώρα που κανείς διεθνής αναλυτής και χρηματιστηριακός παράγων δεν είναι σε θέση να δηλώσουν υπεύθυνα που θα «καθίσει» η συνεχιζόμενη αυτή βουτιά στις χρηματιστηριακές αγορές.

 

ΠΗΓΗ : zougla.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα