Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:36

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ : ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ!

814 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/03/2020, 2:23 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

«Μουσεία για την Ισότητα. Πολυμορφία και κοινωνική συνοχή» είναι το θέμα που όρισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ( ICOM ) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020. Με την επιλογή του θέματος αυτού το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο των μουσείων στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή κάθε τόπου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης στο πλαίσιο του παραπάνω εορτασμού διοργανώνουν διαγωνισμό / έκθεση λόγου και εικόνας με τον γενικό τίτλο «Αν όλοι οι άνθρωποι της γης πιάναν γερά τα χέρια…», προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες να συμπληρώσουν τη φράση γράφοντας ή ζωγραφίζοντας. Μπορούν όλοι οι λαοί να ενώσουν τα χέρια τους και όλοι οι άνθρωποι να σχηματίσουν έναν κύκλο πολύμορφο και πολύχρωμο, έναν κύκλο αγάπης, ισότητας και αλληλοσεβασμού;Τι θα συνέβαινε τότε;

Στείλτε μας τις σκέψεις σας, τις ιδέες, τα συναισθήματα και τις εικόνες από τη δική σας περιοχή, πόλη, χώρα για να συμπεριληφθούν σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης. Η πρόσκληση απευθύνεται σε  όλους και με βάση τις συμμετοχές θα δημιουργηθούν αντίστοιχες εκθεσιακές ομάδες.

Διάρκεια διαγωνισμού:  11  Μαρτίου – 11 Μαΐου 2020

Στοιχεία Αποστολής:

Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

3o χλμ. Εθν. οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων

Τ.Κ. 48100, Πρέβεζα (Ήπειρος, Ελλάδα)

amnikopolis@gmail.com (σε περίπτωση συμμετοχής με κείμενο)

Τηλέφωνο: +30 26820 89892

Πληροφορίες: Μ. Καραμπά

Σε κάθε συμμετοχή να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα (ή των συμμετεχόντων, αν πρόκειται για ομαδική προσπάθεια), η ιδιότητά του και η περιοχή κατοικίας του. Στην περίπτωση μαθητών να σημειώνεται η εκπαιδευτική τάξη και η σχολική μονάδα στην οποία ανήκει ή ανήκουν (ομαδική προσπάθεια).

 

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

Ανθή Αγγέλη, αρχαιολόγος

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα