Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:47

Πρέβεζα : Με την υπογραφή ενός σημαντικού έργου ξεκινά τη νέα χρονιά η ΔΕΥΑΠ.

579 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/02/2020, 4:11 μμ | 0 σχόλια

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (ΔΕΥΑΠ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με την υπογραφή ενός σημαντικού έργου  ξεκινά τη νέα χρονιά η ΔΕΥΑΠ.

 

Υπογράφηκε την  14-02-2020, στα γραφεία της ΔΟΥ Πρέβεζας, σύμβαση επενδυτικού δανείου μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας, ποσού 1.540.000 ευρώ για την χρηματοδότηση του έργου ΥΔΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΦΑΣΗ Β, που θα δημοπρατηθεί ηλεκτρονικά τον Μάρτιο του 2020.

 

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με  δανειακή σύμβαση μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Δ.Ε.Υ.Α. Πρέβεζας και αποπληρώνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών. 

 

Πρόκειται για την κατασκευή του έργου ΥΔΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΦΑΣΗ Β, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και το υποέργο  ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

 

Η πράξη είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Το προτεινόμενο έργο, που αποτελεί τμήμα των παρεμβάσεων που προβλέπονται  στη ΜΕΛΕΤΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, αφορά στην αντικατάσταση υφιστάμενων κεντρικών αγωγών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις ανατολικές περιοχές της Δ.Κ. Πρέβεζας (Νεοχώρι, Αγ. Τριάδα. Πνευματικός Φάρος, κλπ.). Ο υφιστάμενος αγωγός έχει πολύ μικρή διατομή και χρήζει αντικατάστασης, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με επάρκεια. Το συνολικό μήκος του νέου δικτύου θα είναι 6.798,00 μ. και θα αποτελείται από σωλήνες πολυαιθυλενίου. Έγινε λοιπόν το πρώτο μεγάλο βήμα να ξεπεραστεί ένα μακροχρόνιο πρόβλημα.

 

Με την υλοποίηση της πράξης «ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΦΑΣΗ Β» θα ωφεληθεί πληθυσμός τουλάχιστον 22.000 μόνιμων κατοίκων, το σύνολο δηλαδή του πληθυσμού της ΔΚ Πρέβεζας  και Μύτικα. Το προτεινόμενο έργο θα συμβάλλει στη γενικότερη ενίσχυση του επιπέδου της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

 

Η συνολική προθεσμία κατασκευής του έργου είναι 12 μήνες.

 

Το έργο θα δημοπρατηθεί ηλεκτρονικά τον Μάρτιο του 2020.

 

Η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών ύδρευσης και των προσφερόμενων υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ είναι μια διαρκής προσπάθεια και προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

 

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑΠ

 

ΦΩΤΙΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα