Δευτέρα, 20/09/2021 | 06:15

Οκτώ μόνιμοι διορισμοί στα Ειδικά Σχολεία της Λευκάδας

313 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/02/2020, 3:23 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

Δόθηκαν στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των 1.040 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, τα οποία διορίστηκαν μόνιμα σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. 

Στην Λευκάδα διορίστηκαν:

2  άτομα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο των κλάδων Θεραπευτών Λόγου και Ψυχολόγων

6 άτομα στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λευκάδας των κλάδων Θεραπευτών Λόγου, Ψυχολόγων, Φυσιοθεραπευτών, Εργασιοθεραπευτών-Εργοθεραπευτών, Κοινωνικών Λειτουργών και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ). 

 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς δήλωσε:

«Από την αρχή του σχολικού έτους, είχα επαφές με την Υπουργό και την Υφυπουργό Παιδείας, για τις ανάγκες της ειδικής εκπαίδευσης στην Λευκάδα, ενώ είχα επανειλημμένα στείλει εγγράφως και συγκεκριμένα κενά Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Η δέσμευση που λάμβανα διαρκώς ήταν ότι τα κενά θα καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό μέσω διαγωνισμού. Το Υπουργείο τήρησε τη δέσμευσή του στο ακέραιο.

Μετά από δέκα χρόνια έγιναν προσλήψεις και μάλιστα για πρώτη φορά μέσω ΑΣΕΠ 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή. Η ειδική εκπαίδευση στην Λευκάδα στελεχώνεται με σταθερό και εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ παράλληλα άνθρωποι που στήριξαν την εκπαίδευση για πολλά χρόνια ως αναπληρωτές αποκαθίστανται εργασιακά. Ιδιαιτέρως καλύφθηκαν πλήρως όλες οι οργανικές θέσεις στο  Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) με τις ειδικότητες που είχαμε ζητήσει σε Ειδικό και Βοηθητικό προσωπικό. 

Είμαι ικανοποιημένος διότι το Υπουργείο ανταποκρίθηκε στα περισσότερα αιτήματά μας και τα παιδιά μας που χρειάζονται εξειδικευμένη υποστήριξη στην εκπαίδευσή τους θα έχουν σταθερά στο πλευρό τους μόνιμους εκπαιδευτικούς».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα