Δευτέρα, 27/09/2021 | 09:07

Μας τρολάρουν ή μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια; Την Ακτογραμμή της Ηπείρου προσπάθησε να προωθήσει στο Μιλάνο, η Περιφέρεια !

474 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/02/2020, 8:22 μμ | 1 σχόλιο

 

 

Ή μας τρολάρει η προσπαθεί να μας ρίξει … στάχτη στα μάτια η Περιφέρεια Ηπείρου, αναφορικά με την προβολή της Ηπείρου στο Μιλάνο. Δεν εξηγείται αλλιώς. Μετά από τόσες και τόσες εκθέσεις που η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε  σε Ελλάδα και εξωτερικό  και οι φωτογραφίες των περιπτέρων της ήταν γεμάτες πέτρα, περιπατητικό (Ο Χριστός και η Παναγία!) τουρισμό, μοναστήρια και όλα τα συναφή στην τουριστική έκθεση του Μιλάνου σύμφωνα με δελτίο τύπου της αναφέρει ότι είχε  στόχο την προώθηση στην Ιταλική αγορά της ακτογραμμής του Ιονίου, από την Πρέβεζα ως την Θεσπρωτία, ως ιδανικό προορισμό  κυρίως για  καλοκαιρινές διακοπές. Ναι διότι το Χειμώνα με τόσο γλυκός που είναι στην περιοχή μας σε σύγκριση με τον χειμώνα επί παραδείγματι στη Βόρεια Ευρώπη, δεν είναι προτιμότερο να έρθουν οι επισκέπτες σύμφωνα με το σκεπτικό και τη φιλοσοφία της Περιφέρειας να έρθουν στην παράκτια ζώνη της Ηπείρου, αλλά είναι πιο ελκυστικό να έρθουν στην Ήπειρο για να …περπατήσουν και να προσευχηθούν,ν τρώγοντας πρώτα ένα… καλό πρωινό για να… έχουν δυνάμεις! 

Οι Ηπειρώτες της Τεράστιας αυτής ακτογραμμής εξυπακούεται ότι δεν τρεφόμαστε με… χλόη! Η Ήπειρος είναι στην ευτυχή συγκυρία να διαθέτει το μεγαλύτερο Καρναβάλι στη Βορειοδυτική Ελλάδα τόσο από πλευράς εκδηλώσεων όσο και συμμετοχών και είναι φυσικά το Καρναβάλι και διοργανώνει στην Πρέβεζα, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας. Χωρίς διαφήμιση από την Περιφέρεια ή από  άλλους φορείς, αλλά καθαρά με την Δυναμική του Καρναβαλιού του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας ,  ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει με ένα απλό τηλεφώνημα την πληρότητα των ξενοδοχείων της Πρέβεζας, τις ημέρες της αποκριάς και κυρίως το Σαββατοκύριακο 29 Φεβρουαρίου και Κυριακή 1η Μαρτίου. Για το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του χειμώνα η Περιφέρεια Ηπείρου ή προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει τις Απόκριες στην Πρέβεζα εσκεμμένα ή έχει πλήρη άγνοια που κι αυτό είναι κατακριτέο. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για παράδειγμα δεν έχει επισκεφτεί ποτέ την Πρέβεζα σε εκδήλωση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζα, πόσο μάλλον στην μεγάλη με άρματα αποκριάτικη παρέλαση του Κομιτάτου, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου. Τι κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου, για το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του χειμώνα σε όλη την Ήπειρο; Διαθέτει το αστρονομικό ποσό των…. 6 χιλιάδων ευρώ (το οποίο καλύπτει ένα μέρος της ηχητικής κάλυψης) και θεωρεί ότι έχει επιτελέσει εις ακέραιον το… καθήκον της ! Σε κάθε περίπτωση πάντως εάν η Περιφέρεια Ηπείρου αναφορικά με την τουριστική προβολή της παράκτιας ζώνης έχει αλλάξει ρότα και δεν μας ρίχνει στάχτη στα μάτια ή δεν μας τρολάρει, θα φανεί στο μέλλον.

Σας παραθέτουμε το Δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου για την τουριστική έκθεση στο Μιλάνο:

Η μαγευτική ακτογραμμή της Ηπείρου

παρουσιάστηκε στην ΒΙΤ 2020 στο Μιλάνο

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού Τουριστικής Ανάπτυξης που υλοποιεί, συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση “ΒΙΤ 2020”  η οποία πραγματοποιήθηκε  9-11 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο. Στη συγκεκριμένη έκθεση  η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε ,έχοντας στόχο την προώθηση στην Ιταλική αγορά της ακτογραμμής του Ιονίου, από την Πρέβεζα ως την Θεσπρωτία, ως ιδανικό προορισμό  κυρίως για  καλοκαιρινές διακοπές. 

 

Καθ’ όλη την διάρκεια της Έκθεσης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και αντιπροσωπεία του Δήμου Πρέβεζας, που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό συναντήσεων Β2Β με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers. Σε όλες τις συναντήσεις διαπιστώθηκε  αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την προσέλκυση επισκεπτών στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το ουσιαστικό ενδιαφέρον για ειδικές μορφές τουρισμού όπως: περιπατητικός, κρουαζιέρες και φυσιολατρικός.

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε ο Πρέσβης επί Τιμής της Ελλάδος στη Ιταλία κ.  Νικόλαος Σάκκαρης, ενώ την ημέρα κοινού, η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς οι Ιταλοί επισκέπτες στην έκθεση, κατέκλυσαν το περίπτερο της Ηπείρου ζητώντας πληροφορίες για την ακτογραμμή του Ιονίου, τις ξενοδοχειακές υποδομές και την προσβασιμότητα. Σε όλους τους επισκέπτες μοιράστηκε έντυπο προωθητικό υλικό τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Παρουσίαση σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες

 

Σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ,στην “Scuola La Cucina Italiana”, παρουσιάστηκε ο προορισμός “Ήπειρος των 4 εποχών” σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες μέσα από την βιωματική εμπειρία της Ιταλίδας δημοσιογράφου Mariella Grossi, ενώ τους προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα που περιλαμβάνονται σε ένα γνήσιο Ηπειρωτικό πρωινό. Στη εκδήλωση παραβρέθηκε και η κ. Βιβη Καμπούρογλου επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιταλία, η οποία συνεχάρη την Περιφέρεια Ηπείρου, για την στοχευμένη ανάδειξη της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων της περιοχής, σε συνδυασμό με την προβολή της Ηπείρου ως προορισμού 4 εποχών. 

 

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου και η Δ/ντρια κ. Ιουλία Μαρκούλα, σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ Ιταλίας και την Δ/ντρια κ. Μπουλασίδου, η οποία ανέλαβε την παρουσίαση του προορισμού “Ήπειρος των 4 εποχών”. Τον Περιφερειάρχη εκπροσωπούσε   η Περιφερειακή Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΟΛΗΓ Α.Ε. Ρεγγίνα Δηλαβέρη, ενώ στην αποστολή συμμετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Παππάς. 

 

  Τους  Ιταλούς δημοσιογράφος και ταξιδιωτικούς πράκτορες,  καλωσόρισε η κ. Ρεγγίνα Δηλαβέρη η οποία, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως  “Η Ήπειρος αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό.  Υλοποιήσαμε στοχευμένα έργα, διατηρώντας ωστόσο τα στοιχεία της αυθεντικότητας και της ταυτότητάς μας. Επενδύοντας στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και με πολλή δουλειά,  καταφέραμε να αναδείξουμε τον μοναδικό περιβαλλοντικό πλούτο και τα προϊόντα που παράγει, τα φυσικά τοπία μοναδικής ομορφιάς που κερδίζουν τον επισκέπτη και τις τέσσερις εποχές του χρόνου». Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις αμέτρητες επιλογές και τους μοναδικούς προορισμούς που προσφέρει η Ήπειρος, τονίζοντας ότι «στην προμετωπίδα βρίσκεται ο γαλάζιος τουρισμός», για να προσθέσει: «Θέλουμε η Ήπειρος να έχει ενιαία τουριστική ταυτότητα, να κερδίσουμε τον επισκέπτη και να συνδυάσει τις διακοπές του στα παράλια αλλά και στην ενδοχώρα και μπορούμε να το προσφέρουμε δώδεκα μήνες τον χρόνο.”

 

 ***

Στους δημοσιογράφους και tour operators που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου, δόθηκαν ως αναμνηστικά δώρα, έντυπο προωθητικό υλικό, αρωματικά βότανα και μέλι από παραγωγούς της Ηπείρου, ενώ τέσσερις τυχεροί, κέρδισαν ένα τριήμερο φιλοξενίας στα παράλια της Ηπείρου, προσφορά των ξενοδοχείων Margarona Royal στην Πρέβεζα και Aktaion Hotel στην Ηγουμενίτσα.

1 σχόλιο για “Μας τρολάρουν ή μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια; Την Ακτογραμμή της Ηπείρου προσπάθησε να προωθήσει στο Μιλάνο, η Περιφέρεια !”

  1. Ο/Η Giubark λέει:

    Τόσα ανεξέλεγκτα χρηματα κονομανε οι υπεύθυνοι του καρναβαλιού…
    Γιατί δεν κάνουν μόνοι τους μια διαφήμιση???

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα