Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:16

Η Ε.Α.Α.Σ. Παράρτημα Πρέβεζας στις εκδηλώσεις μνήμης στη Φλώρινα

701 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/02/2020, 8:56 μμ | 0 σχόλια

 

 

 Η Ε.Α.Α.Σ./Παράρτημα Πρέβεζας (Ν.Π.Δ.Δ.) συμμετείχε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στις εκδηλώσεις μνήμης που έλαβαν χώρα στη Φλώρινα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 71 χρόνων από την Μάχη της Φλώρινας, την 12η Φεβρουαρίου 1949 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού/Ε.Α.Α.Σ. και περιλάμβανε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των ηρωικώς αγωνισθέντων και πεσόντων, για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Πατρίδας, Προσκλητήριο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Φλώρινας καθώς και Επιμνημόσυνη Δέηση, Προσκλητήριο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο χωριό Πρώτη Φλώρινας.

 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο 99χρονος Στρατηγός ε.α. Κων/νος Κόρκας, ο οποίος έλαβε μέρος στην Μάχη της Φλώρινας ως Υπολοχαγός, κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη των 14 νεκρών του λόχου του κατά την κατάληψη του υψ. 1034.

 

Στις παραπάνω εκδηλώσεις έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Φλώρινας, η ΕΑΑΣ με τον διευθύνοντα σύμβουλο Υπτγο ε.α. Ιωάννη Δεβούρο, πλήθος αποστράτων Αξιωματικών και πολιτών από όλη την Ελλάδα. Στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλώρινας κ.κ. Θεόκλητος.

 

                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο


                            Υπτγος (ΕΛ.ΑΣ) ε.α. Τσούτσης Κων/νος
                                  Πρόεδρος ΤΣ / ΕΑΑΣ Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα