Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:51

Αγαπημένε μου Καρναβαλιστή-Αγαπημένε μου διοργανωτή- του Σπύρου Πλέουρα

974 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/02/2020, 6:56 μμ | 0 σχόλια

 

 

Μέσα στη σκουριά του βαρύ και ασήκωτου χειμώνα, κάτι άνθισε πριν 15 χρόνια και πλέον γίνεται λόγος για το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του χειμώνα σε Ήπειρο Αιτωλοακαρνανία και γενικά στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Αλήθεια αγαπημένε μου Καρναβαλιστή και αγαπημένε μου διοργανωτή, θυμάσαι κάποια χρόνια (πρώτα) που πολεμήθηκες επειδή θέλησες  να διεκδικήσεις τη δική σου Αποκριά; Θυμάσαι τη χλεύη επειδή… τόλμησες κάτι διαφορετικό; Θυμάσαι τον… φθόνο επειδή αγαπημένε μου Καρναβαλιστή και αγαπημένε μου διοργανωτή αυτό που ονομάστηκε Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, γιγαντώνονταν και δεν περιορίζονταν σε μία μόνο εκδήλωση ή ακόμα και σε μία ή δύο εποχές; Θυμάσαι τις Φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες μας; Θυμάσαι όλα εκείνα τα καλοκαίρια μας;

θυμάσαι κάτι συναντήσεις μας που έμοιαζαν περισσότερο με Κρυφό σχολειό, αλλά σίγουρα είχαν άρωμα Επαναστατικής πολιτιστικής δράσης; Θυμάσαι τα όνειρα; Θυμάσαι τις εντάσεις μας;

Δεκαπέντε χρόνια παρά τις ακούσιες ή εσκεμμένες προσπάθειες να μπει φρένο, δεν γίνονταν γιατί ολοένα το ποτάμι μεγάλωνε, ξεχύλισε και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, αυτό ήταν και είναι το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας. Και φταις εσύ  αγαπημένε μου Καρναβαλιστή και αγαπημένε μου διοργανωτή και γι’ αυτό.

Πόσες υποσχέσεις αλήθεια θυμάσαι, που τελικά έμειναν και μένουν υποσχέσεις;

Πάλι δε σε πτοεί τίποτα ε; Δε σε πιστεύω. Τους ετοιμάζεις ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις;

Αυτή η… αποκριάτικη τρέλα, αυτή η Καρναβαλική “Πανδημία” που λέγεται Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας  κάνει και φέτος την Πρέβεζα, αποκριάτικο προορισμό, κάνει και φέτος την Πρέβεζα, Αποκριάτικη Πρωτεύουσα της Ηπείρου. Τίποτα δεν χαρίστηκε και τίποτα δεν έγινε στην τύχη, για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε και το ξέρεις καλά!

Θυμάσαι, τα παρακάλια σε συλλόγους, φορείς, χορευτικά, μουσικά, θεατρικά και άλλα σχήματα για να ενταχθούν στο Καρναβάλι μας; Θυμάσαι που την παρέα των… 36 (που σήμερα είναι χιλιάδες…) την πρώτη χρονιά την κορόιδεψαν, την λοιδώρησαν και την ειρωνεύτηκαν; Θυμάσαι πόσα χρήματα χάλασες για να φτιάξεις το πρώτο σου άρμα, όταν η Πρέβεζα, είχε… χρόνια να δει άρμα την αποκριά; Εσύ που φτιάχνεις κάθε χρόνο τα πανάκριβα άρματα που αξίζουν βραβεία, τις απαντήσεις σου τις έχεις δώσει και ανέβασες επίπεδα το Καρναβάλι μας.

Εσύ που κουράστηκες και έφυγες εσύ που άντεξες και παραμένεις αγαπημένε μου Καρναβαλιστή και αγαπημένε μου διοργανωτή, “Οι παρέες συνεχίζουν να γράφουν ιστορία” και τι…ιστορία! Μπαίνουμε στην τελική ευθεία των φετινών μας εκδηλώσεων. Μπροστά μας αυτή που στην αρχή ονομάζαμε παρέλαση για Καρναβαλικά “μυημένους”, κατάσταση για ηρωικούς Καρναβαλιστές και στις πιο πολλές περιπτώσεις αποτελούσε την “Αχίλλειο πτέρνα” μας. Ποδαράτη αγάπη μου!  Πολλοί από μας αγαπημένε μου Καρναβαλιστή και αγαπημένε μου διοργανωτή, αγαπημένε μου αρχηγέ ή αγαπημένη μου αρχηγίνα Γκρουπ, είμαστε σφόδρα ερωτευμένοι μαζί της γι’ αυτό και την αποκαλούμε “Ποδαράτη αγάπη μου”.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου η ώρα συνάντησής μας με τις περσινές στολές ή Αποκριάτικες στολές άλλων ετών  είναι 19.30 εκεί στο Άγαλμα της Γοργόνας, για να την… προκαλέσουμε κιόλας.  Αν έχεις και καπνογόνα μαζί σου, πάρε, και ότι άλλο Αποκριάτικο υλικό και έλα στο πάρτι! Κυρίως όμως φόρα την Αποκριάτικη διάθεσή σου, για να κάνουμε την ανατροπή και να πετύχουμε κάτι μοναδικό! Τερματισμός πλατεία Ανδρούτσου. Έλα να κάνουμε το χειμώνα, καλοκαίρι και τη νύχτα, μέρα!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΔΑΡΑΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 

Σπύρος Πλέουρας 

Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “Κομιτάτο Πρέβεζας”

ή ακόμα καλύτερα, ένας από τη γνωστή παρέα… 

Φωτο: parallaxi magazine

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα