Τετάρτη, 28/07/2021 | 12:59

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ : Όλοι και όλες στην Απεργιακή κινητοποίηση έξω από τα JUMBO

227 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/01/2020, 10:53 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία.

Όλοι και όλες στην Απεργιακή κινητοποίηση την

Κυριακή 26-01,στις 10.30πμ,έξω από τα JUMBO.

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες

   Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε με μια σειρά από κινητοποιήσεις απαντήσεις στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της που έχουν βάλει σαν στόχο το ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας.

Όλα αυτά που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση JUMBO,αλλά και σε όλα τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα,σε μεγάλες αλυσίδες s-m,με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές,με τις λευκές νύχτες,με την ημιαπασχόληση,με την ένταση της εκμετάλλευσης.Mε τις αξιολογήσεις, με το τσάκισμα μισθών και ΣΣΕ,με τις επιπλήξεις που ωθούν εργαζόμενους στην παραίτηση, είναι τρανταχτά παραδείγματα της  «ανάπτυξης» που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις οι κυβερνώντες.

Δηλαδή ανάπτυξη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων από τη μια και μεγαλύτερο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας από την άλλη.

Γνωρίζουμε  ότι με το νομοθετικό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν όλες οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις και υλοποιεί μέχρι κεραίας η ΝΔ έχει ανοίξει η όρεξη των επιχειρηματικών ομίλων για την οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας,για την επέκτασή της σε όλλους τους κλάδους.

Κερδισμένοι από αυτή την υπόθεση θα είναι τελικά οι μεγαλέμποροι και τα πολυκαταστήματα και όχι οι χιλιάδες εργαζόμενοι που βλέπουν πέρα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους,την ξεκούραση και τον προσωπικό τους χρόνο για αυτούς και τις οικογένειες τους να συρρικνώνονται.

 

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

Η υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας μας αφορά όλους.Μόνο ο κοινός βηματισμός,η κοινή πάλη και συμμαχία της εργατικής τάξης, με τους αυτοαπασχολούμενους,με τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορεί να βάλει φραγμό στην επίθεση,να οδηγήσει στη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας,στο ξήλωμα όλων των αντιλαϊκών μέτρων.

Να οργανώσουμε την πάλη μας,να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας,να σπάσουμε την τρομοκρατία που επιβάλλει η εργοδοσία και οι εγκάθετοί της, μαζί να παλέψουμε για αυτή την κατάσταση.Να δώσουμε μαχητική απάντηση την Κυριακή στην απεργιακή κινητοποιήση έξω από τα JUMBO που αποφάσισε το ΕΚ Πρέβεζας ύστερα από πρόταση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ.

Να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα,να συνεχίσουμε να οργανώνουμε την απεργιακή απάντηση του λαού και των εργαζομένων με Γενικές Συνελεύσεις,με συσκέψεις,με περιοδίες στους χώρους δουλειάς απέναντι στο νέο «βιώσιμο» Ασφαλιστικό.

 Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να βάλει οριστική ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση,να την παραδώσει οριστικά στα νύχια ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.Να απαιτήσουμε να μείνει στα χαρτιά το πολυνομοσχέδιο-τερατούργημα!

ΥΓ.Η γύμνια του εργοδοτικού συνδικαλισμού,η απουσία από κάθε προσπάθεια οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από φωτογραφίες που απεικονίζουν τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος!

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα