Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:07

Στέργιος Γιαννάκης : Οριστικές λύσεις στα κέντρα υγείας Καναλακίου, Πάργας, Θεσπρωτικού και Φιλιππιάδας

1220 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/01/2020, 1:11 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ο Βουλευτής Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, σε συνέχεια της άριστης συνεργασίας του με τον  Διοικητή της 6ης ΥΠΕ   κ. Γιάννη Καρβέλη, επικοινώνησε μαζί του  σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας του Νομού μας.

Απόρροια αυτής της συνεργασίας είναι η απόφαση να προβλεφθεί η στελέχωση με ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας, γεγονός που θα δώσει οριστική λύση στα προβλήματα δυσλειτουργίας τόσο των ανωτέρω Κέντρων όσο και των Κέντρων Υγείας Θεσπρωτικού και Φιλιππιάδας.

 ΄Ετσι αντιμετωπίζεται δηλαδή οριστικά η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από το 2018, όταν μετά από έντονες διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας Καναλακίου και Πάργας καθώς επίσης  και μετά από επίμονες πιέσεις εκ μέρους του κ. Γιαννάκη με Αναφορές και Ερωτήσεις προς τον Υπουργό Υγείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Ξανθό, αποφασίστηκε από τον τότε Διοικητή της 6ης ΥΠΕ η εκ περιτροπής μετακίνηση ιατρών από τα Κέντρα Υγείας Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού προς τα Κέντρα Υγείας Καναλακίου και Πάργας προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόσο την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού όσο και την αναστολή της εφημέρευσης του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας από 01/05/2018 με πολύ δυσάρεστες για την περιοχή συνέπειες, δεδομένου ότι τα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας καθώς επίσης και τα Νοσοκομεία απέχουν πολλές δεκάδες χιλιόμετρα, οι κάτοικοι είναι κυρίως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και χαμηλών οικονομικών εισοδημάτων, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα στην περιοχή  και επιπλέον φιλοξενούνται εκατοντάδες πρόσφυγες στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Φιλιππιάδας. 

Και όλα αυτά, όπως ήταν φυσικό, ενίσχυαν το αίσθημα της ανασφάλειας μεταξύ των κατοίκων και πολλαπλασίαζαν την πιθανότητα να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

 

Από το γραφείο Τύπου

του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης

κ. Στέργιου Γιαννάκη                                                                  

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα