Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:13

Πρέβεζα : Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια! Ο Κίμωνας Πουρναρόπουλος και πάλι τον Σταυρό!

1023 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/01/2020, 2:33 μμ | 0 σχόλια

 

 

Παρά το τσουχτερό κρύο επικράτησε ηλιοφάνεια στην Πρέβεζα, ανήμερα των Θεοφανείων γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να βρεθεί και να παρακολουθήσει τον καθαγιασμό των υδάτων.  Προηγήθηκε δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα Χοροσταντούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομου , παρουσία των δύο  βουλευτών Στέργιου Γιαννάκη και Κώστα Μπάρκα, του αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, του δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωρργάκου, του δημοτικού συμβούλου Πρέβεζας Γιώργου Νίτσα (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα), του προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννη Μπούρη,  παρουσία ένστολων και στρατιωτικών αρχών κ.α.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, παιανιζούσης της  Φιλαρμονικής “Ορφέας” Πρέβεζας , από τον Μητροπολιτικό Ναό προς το λιμάνι της πόλης , όπου και πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καμπάνες ενώ εκπρόσωποι της εκκλησίας και φορέων, περνούσαν έξω από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγία των ξένων) χτυπούσαν ζωηρά και χαρμόσυνα, με πολύ υπέροχους ήχους. Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος λίγο μετά τις 11:00 επιβιβάστηκε σε σκάφος από όπου τέλεσε τον Αγιασμό ρίχνοντας στη θάλασσα τον Σταυρό, ο οποίος είναι μαρμάρινος. Ο αέρας δυσκόλεψε λίγο τις προσπάθειες, όμως οι 7-8 ηρωϊκοί πολίτες που υπήρξαν βούτηξαν παρά το τσουχτερό κρύο και τα θολά νερά. Η παράδοση συνεχίστηκε και η ιστορία γράφει ξανά το ίδιο ονοματεπώνυμο Κίμωνας Πουρναρόπουλος, από τον παππού του που η ψυχούλα του θα χαίρεται εκεί ψηλά για τον εγγονό του και την οικογένειά του, μέχρι το εγγονό.

 

Με την τρίτη φορά ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος έριξε τον σταυρό, βούτηξαν οι ηρωϊκοί συμπολίτες μας, αλλά στα πρώτα λεπτά, ο σταυρός δεν είχε βρεθεί. Εκεί, όσο δε βρίσκονταν ο σταυρός, δε σας κρύβουμε ότι εμάς τους…. “προληπτικούς” άρχισε να μας πιάνει κρύος ιδρώτας. Τελικά ακούστηκε η φωνή του Κίμωνα, ενώ έβγαινε με τον Σταυρό από το νερό: “Πάλι εγώ”, τι ανακούφιση και τι συγκίνηση ήταν αυτή! Ναι αγόρι μου πάλι εσύ! Για 5 σερί χρονιά τον Σταυρό βγάζει από το νερό ο Κίμωνας και συνολικά για 6η φορά πιάνει τον Σταυρό! Συγκίνηση για όλους μας και κυρίως για τους δικούς του ανθρώπους, ο πατέρας του Παναγιώτης φανερά συγκινημένος, το ίδιο και ο Θείος του Τάσος, ενώ ο Ντίνος πέταγε από χαρά. Η ιστορία είναι γραμμένη από τους ανθρώπους που ζουν στον ευλογημένο τόπο της Πρέβεζας και οι “Πουρναρόπουλοι”, ανήκουν στις οικογένειες της Πρέβεζας  που γράφουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία. Ο Πανάγαθος Θεός να σας έχει όλους και όλες καλά! Και του χρόνου με υγεία. Μπράβο Κίμωνα!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα