Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:10

Πρέβεζα : Ζωντανά από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης “Πόργκυ και Μπες” του Τζόρτζ Γκέρσουιν

581 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/01/2020, 1:54 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Με την αριστουργηματική όπερα “Πόργκυ και Μπες” του Τζόρτζ Γκέρσουιν συνεχίζονται το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 8μμ οι ζωντανές μεταδόσεις από τη Μετρoπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας. Οι μεταδόσεις διοργανώνονται από το Δημοτικό Ωδείο “Σπύρος Δήμας” και το Δήμο Πρέβεζας.

Η όπερα, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό του ΝτεΜπός Χέιουαρντ, εξιστορεί την αγάπη και τις περιπέτειες του ανάπηρου Πόργκυ και της Μπές στις φτωχογειτονιές του Αμερικανικού Νότου των αρχών του 20ου αιώνα.

Με ένα καστ αποκλειστικά από μαύρους συντελεστές και γραμμένη στη ιδιάζουσα διάλεκτο “Gullah” του Νότου, η όπερα “Πόργκυ και Μπες” βρίσκεται στο σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής, του μιούζικαλ και της τζαζ. Αποτελεί σπάνιο παράδειγμα όπερας από την οποία αναδύθηκαν πολυάριθμα τραγούδια-άριες τα οποία αποτελούν πλέον βασικό ρεπερτόριο της τζαζ και όχι μόνο σκηνής. Με το πασίγνωστο “Summertime” να κρατά τα σκήπτρα, διάσημα επίσης τραγούδια-άριες αποτελούν τα “Bess, you is my woman now”, “I got plenty of nothing” και “It aint necessarily so”.

Στην καταπληκτική καινούργια παραγωγή του James Rοbinson, τον Πόργκυ και τη Μπες ερμηνεύουν οι μοναδικοί Eric Owens και Angel Blue. Διευθύνει ο David Robertson. Τις εντυπωσιακές χορογραφίες υπογράφει η Camille Brown.

Οι μεταδόσεις που γίνονται για ενδέκατη συνεχή χρονιά στην Πρέβεζα, συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους με την ευγενική μεταφραστική φροντίδα της Δώρας Ζαμπέλη και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η φετινή σεζόν περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες όπερες:
Αγριππίνα του Χαίντελ (29 Φεβρουαρίου 2020 , 8μμ)
Ο Ιπτάμενος Ολλανδός του Βάγκνερ (14 Μαρτίου 2020 , 7μμ)
Τόσκα του Πουτσίνι (11 Απριλίου 2020 , 8μμ)
Μαρία Στουάρντα του Ντονιτσέτι (9 Μαΐου 2020 , 8μμ)

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2682025320.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα