Τρίτη, 23/04/2024 | 10:25

Ο πολιτιστικός σύλλογος “Πρέβεζα” για το έργο διαμόρφωση Κυανής Ακτής -Παντοκράτορα

557 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/01/2020, 5:21 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

Πρέβεζα 08/01/2020
Αρ.Πρωτ: 64
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΡΕΒΕΖΑ»

Αβέρωφ 2, 48 100 Πρέβεζα

Τηλ. 26820 61415

Email: pol.syl.preveza@gmail.com

 

Προς:

Τον Δήμαρχο Πρέβεζας 

Κ. Νίκο Γεωργάκο

Κοινοποίηση:

 

Κύριε Δήμαρχε:

Προεκλογικά πληροφορηθήκαμε από τον ΕΟΤ ότι το έργο <<Διαμόρφωση Κυανής Ακτής Παντοκράτορα>>, στο τμήμα που αφορά τον Παντοκράτορα, είχε παραλειφθεί από τον ΕΟΤ και στην συνέχεια ως όφειλε από τη σύμβαση κατασκευής του έργου, το παρέδωσε στο Δήμο Πρέβεζας.

Στην πρόσφατη επιτροπή διαβούλευσης με θέμα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, ο Σύλλογός μας ρώτησε τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς προϊσταμένους των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου εάν έχει τελειώσει η διαδικασία παράδοσής του. Όλοι δήλωσαν άγνοια(;) για το όχι και τόσο αμελητέο σε σοβαρότητα θέμα.

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε εσάς και ζητούμε να μας ενημερώσετε άμεσα και εγγράφως, καθώς και την κοινή γνώμη για τα εξής                  

  1. Εάν το έργο παρελήφθη  από τον ΕΟΤ, ποια ημερομηνία , καθώς και τα ονόματα και την ειδικότητα αυτών που το παρέλαβαν.
  2. Εάν το έργο παρελήφθη από τον Δήμο Πρέβεζας, ποια ημερομηνία  καθώς και τα ονόματα και την ειδικότητα των παραληπτών.
  3. Εάν δεν παρελήφθη ακόμη, ποιοι οι λόγοι της μη παραλαβής.

Κύριε Δήμαρχε :

Το έργο <<Διαμόρφωση Κυανής Ακτής και Παντοκράτορα>>, προϋπολογισμού 3.550.000 ευρώ , αποτελεί κατά τη γνώμη μας και τη γνώμη του συνόλου των Πρεβεζάνων  το τελευταίο, έως το επόμενο, παράδειγμα κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος με λίαν αρνητικά και προσβλητικά αποτελέσματα λειτουργικής και αισθητικής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο της πόλης μας.

Είναι ένα έργο, όπως και αρκετά άλλα στην πόλη μας, που πριμοδοτεί την ασυδοσία και τον πρωτογονισμό.

Είναι ένα απεχθέστατο έργο, που έκανε αποκρουστικό ένα χώρο με τεράστιο συναισθηματικό και ιστορικό απόθεμα.

Είναι ένα έργο που με τη σημερινή <<κακουργηματική>> του όψη δεν πρόκειται ποτέ να συνδεθεί λειτουργικά με την καθημερινότητα του χρήστη, να τον οικειοποιείται και να τον βιώνει.

Είναι ένα έργο πολιτικής και υπηρεσιακής ντροπής και αφασίας. Έργο πληγή των δύο προηγούμενων Δημοτικών Αρχών στο πιο χαρισματικό θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Είναι τέλος ένα έργο από αυτά που κάθε χρηστή διοίκηση  (πολιτική, δικαστική, συντεχνιακή κ.τ.λ)

πρέπει να το καταγγέλλει  και να κινεί άμεσα τις διαδικασίες καταλογισμού ευθυνών και επιβολής ποινών σε αυτούς που σχεδιάζουν, υλοποιούν, επιβλέπουν και παραδίδουν στους πολίτες έργα κενοτάφια  του περιβάλλοντος και της ιστορίας.

Κύριε Δήμαρχε

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, παραλάβατε έναν Δήμο στον οποίο σε μεγάλο βαθμό την κανονικότητα είχε  αντικαταστήσει η μη κανονικότητα. Πολύ καλά γνωρίζετε επίσης και τους υπεύθυνους αυτής της επικίνδυνης για το δημόσιο βίο αντικατάστασης και τους επιδιωκόμενους σκοπούς τους.

Οφείλουμε όμως από εδώ και στο εξής, όλοι μας και με μπροστάρη τον πρώτο πολίτη του Δήμου, που στην ολιγόμηνη θητεία του έχει δείξει ότι αφουγκράζεται την κοινωνία, να υπερασπιστούμε την πόλη μας, τη ζωή της , την ιστορία της αλλά και τον αυτοσεβασμό μας γιατί και η ανοχή έχει τα όρια της.

Περιμένουμε την απάντησή σας για να αποφασίσουμε εάν θα καταγγείλουμε το έργο στην Ε.Ε. που είναι και ο βασικός χρηματοδότης του.

Σημείωση: Πιστεύουμε ότι, ως Δήμαρχος αλλά και ως μηχανικός θα μελετήσετε λεπτομερώς τις πολύ… ώριμες μελέτες που παραλάβατε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για να μην κληρονομήσει ξανά η πόλη και οι κάτοικοί της  κατασκευαστικά εκτρώματα. 

 

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Λογοθέτης Ελένη Μίχα

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα