Παρασκευή, 29/03/2024 | 07:28

Ναυάγιο με μετανάστες στους Παξούς – Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας μεταφέρθηκαν 12 νεκροί και 21 διασωθέντες

693 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/01/2020, 2:34 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών  πραγματοποιήθηκε  από τις πρωινές ώρες το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί σώοι και έχουν ανασυρθεί δώδεκα (12) σοροί.
Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε πρωινές ώρες , για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών.Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο (02) ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Συναγερμός σήμανε και στη δημοτική αρχή Πρέβεζας με τον δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο, τους αντιδημάρχους να κάνουν τα πάντα για ανθρωπιστική βοήθεια. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ έγινε συγκέντρωση βοήθειας από ανθρώπους σε όλο τον δήμο που ενεργοποιήθηκαν άμεσα!
Μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας είχαν  περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί (σώοι), εκ των οποίων τρεις (03) μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα (12) σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα